Легендата на ЦСКА и националния отбор Георги Димитров - Джеки сподели мнението си за това кой би трябвало да поеме властта в Българския футболен съюз.

Той довери пред медията ни, че вече се чувства далеч по-добре и благодари на футболната централа и на феновете за подкрепата им, по време на трудните за него, от здравословна гледна точка, месеци.

Ето какво каза Димитров:

"Краси Балъков заслужава уважение. Той се опита да пренесе един чуждестранен, доказан модел в националния ни отбор. Тук обаче опираме до качествата на самите футболисти. Като не са добри, който и да бъде треньорът, няма значение.

Лош късмет за Краси, че записахме такъв мач с Англия. Той му изяде главата.

Снимка 441741

Източник: GettyImages

Начело на БФС? Нека не се заблуждаваме, че ще дойде просто някой, който ще промени всичко из основи. Пак опираме до възможностите на страната ни, във футболно отношение. Нямаме база, нямаме развит модел, не доказваме, че разполагаме с работещи школи, а искаме резултати. От колко години вече не се говори за юношеския футбол? Кой знае какви са ни футболистите там? И какво е въобще нивото? Говорят се разни неща, суперлативи за таланти, които вдигаме и превъзнасяме прекалено рано, а след това се ядосваме, че не са се развили. Трябва време за това развитие. Но и насочена и ясна политика в това отношение.

Георги Димитров-Джеки: Сашо да не обръща внимание на критиките на треньори без отбори, той е отличен избор за националния

Джеки пред ТОПСПОРТ: Сашо да не обръща внимание на критиките на треньори без отбори, той е отличен избор за националния

"Касабов и екипът му заслужават само похвали за това решение"

Не съм сигурен, че една-единствена личност ще оправи футбола ни. Необходими са хора с много солидни контакти. Сериозни връзки в УЕФА и ФИФА. Ти като не знаеш сръбски, като не разбираш какво ти говорят съседните държави и за всичко ти трябва преводач, трудно стават нещата. Ако не познаваш личностите зад граница, с които ще трябва да имат взаимоотношения, как да се случи всичко?

Емо Костадинов е младо момче още. Мисля си, че има още какво да даде като връзка между националните отбори, защото има сериозни заложби в тази насока. Не знам дали му е рано за президент на БФС.

Снимка 346673

Източник: LAP.bg

Мишо Касабов ми е приятел от много години и знам, че е наясно с всичко случващо се на високите етажи в европейския и световен футбол. Но не само той, не само Костадинов, Стоичков и който още мисли да се кандидатира.

Снимка 448863

Източник: LAP.bg

И Хитлер и Сталин да застанат начело на БФС, в качеството си на доказани диктатори, не знам дали ще се справят с всичко във футбола ни.

Поради липсата на достатъчно показатели за развитие във футбола. Спрели сме го това развитие отдавна. Задминаха ни много страни вече. Отборите ни играят по кални ниви. Няма стадиони като едно време. Няма толкова публика, както преди. И с пандемия, и без - хора на трибуните няма. А помните какво беше едно време.

Като материална база само Лудогорец може да се отличи. И като работа, която се върши. Иначе какво друго да посочим за пример?

Снимка 507135

Източник: GettyImages

Пак акцентирам върху прекаленото превъзнасяне на някои от младите играчи. Това не е добре. За никого. Нито за самите тях, защото после осъзнават каква е истината, нито за клубовете им, нито за националния отбор.

И в ЦСКА може да се каже, че бързат малко с реакциите. Акрапович не е водил отбора достатъчно дълго, за да се правят заключения. Аз лично на последно място в групата никога не бих се радвал. Но може би сега е различна действителността. А може и ние самите така да си я направихме.

Снимка 510407

Източник: LAP.bg

Не ми се връща към 94-а. Не съм сигурен дали там не изпуснахме момента да задържим футбола си на високо ниво. Може и така да е. Но това са минали неща. Важна е реалността. И това, че в обозримо бъдеще не се очаква нищо хубаво. Стремим се само към непосредствените резултати. Гледаме от днес за утре само. А трябва да се полагат основите по сериозен начин, умело, за да имаш след време на какво да се радваш. За да имаш устойчиви, а не временни резултати. Дано това го разберат тези, от които зависи всичко.

Снимка 510405

Източник: LAP.bg

Аз съм добре вече. Много по-добре. Разбира се, че съм благодарен на БФС за помощта. В чужбина имам приятели, които се надяваха бързо да се оправя. Но истинската помощ дойде от футболния съюз. Феновете да са спокойни. На години съм вече, но се чувствам далеч по-добре. Благодаря за подкрепата в трудните месеци, които преживях", каза Джеки.