Селекционерът на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев говори пред медиите преди утрешната европейска квалификация срещу отбора на Чехия.

Ето какво каза специалистът:

"Мисля, че играчите имат доста умора, но по моя преценка тези, които играха, вече са възстановени. Ще видите промените в състава утре.

Ивелин Попов ви казва, че се оттегля. Познавате го много добре, но ние ще имаме допълнителен разговор с него, но може да станат и 92 мача. Имаме мач утре. Капитанът е до мен. Много е рано да се търси нов капитан. Ще трябва човек, който да бъде лидер. При създалата се ситуация е изключително трудно. Днес Ивелин сподели това с мен. Казах му да изчака мача с Чехия. Държа много на неговото присъствие, защото е лидер и мъжко момче.

Снимка 449982

Източник: LAP.bg

Мислех, че мога да му повлияя по някакъв начин да изиграе тези два мача, но той е решил твърдо. Въпреки че ще говоря с него, шансовете са нулеви. Още по-трудно става. Когато е на терена, успява да ръководи играчите и наистина във всеки един момент той играе за националния отбор и прави максималното. Възможно е да влезе в моя щаб.

Мачът с Чехия ще бъде последният за Ивелин Попов в националния отбор на България

Мачът с Чехия ще е последен за Попето в националния отбор

Попето разкри новината на пресконференцията преди последната ни квалификация за Евро 2020 - срещу Чехия

Виждам потенциал и това не е истинското лице на националния отбор. Знаем каква е реалността, но виждате, че се появи възможност за класиране, която можем да оползотворим. Искам да направим максималното, за да успеем. Ако не успеем - не успеем. Вярвам на тези момчета и искам да опитаме.

Мисля, че ще имаме силен противник утре. Чехия вече се класира. Обсъждахме вариантите с играчите. Най-вероятно ще има много промени. Тези играчи, които ще бъдат нови, ще искат да се доказват, за да влязат в групата, която ще бъде за Европейското първенство. Искам много добре футболистите ни да бъдат мотивирани, защото очаквам изключително труден мач", каза Дерменджиев.

Кирил Десподов: В България изопачиха думите ми, Ивелин Попов ми беше идол като малък

Десподов: В България изопачиха думите ми, Попето ми беше идол като малък

"Ще съм благодарен цял живот на Христо Стоичков"