Георги Дерменджиев даде много интерсно интервю пред Дарик и dsport.bg по време на престоя си в Турция. Специалистът и неговият екип обикалят лагерите на родните отбори, които играят контроли и тренират.

"Ние като специалисти знаем добре в какъв етап от подготовката се намират отборите ни. Той е ранен, но исках да видим набелязаните футболисти на какво ниво се намират. Не е моя работа да правя анализи на играта на отборите, но има разлика. За нас присъствието е много ползотворно. Искам психически да се въздейства върху тях. Тепърва ще знаем колко дълго ще отсъства Тодор Неделев, който се контузи и е опериран. Смятам, че формата на играчите за този етап на подготовката е нормална.

Винаги съм искал да бъдем позитивно настроени. Искам да си уважаваме играчите. Ние много добре си знаем нивото. Имаме определен шанс и знам, че българският фен иска да види отбора си на европейски форум. Сигурен съм, че феновете ще ни подкрепят истински. Сигурен съм, че играчите ще се раздадат докрай, а вече каквото сабия покаже, както се казва.

Аз лично няма да бъда изненадан от играчите, които ще повикам, а си мисля, че и вие няма да сте. Ивелин Попов е изключително необходим за националния отбор. Той освен силен футболист е и лидер. След мача с Беларус ще имам разговор с него. Предварително не мога да гадая и да казвам нищо преди то да се случи. Ивелин има много мачове за България и винаги се е раздавал. Той милее за България. След разговора ще мога да ви кажа конкретно", отговори Дерменджиев на въпрос свързан с досегашния капитан на държавния ни тим.

Съжалявам много за тази обстановка в Левски. Много съм далеч от нея и не съм човекът, който може да коментира. Феновете заслужават да имат отбор, а той да е на нивото, което му приляга", сподели опитният наставник.