Новият селекционер на националния отбор по футбол Георги Дерменджиев даде интервю за БНТ. Специалистът коментира шансовете на "лъвовете" за класиране на Евро 2020.

"Националният отбор е чест за всеки един треньор. Това е отборът, който представлява държавата и е едно голямо предизвикателство. Въобще не се двоумих дали да приема предложението. Когато има избор на треньор, нормално е да има и недоволни и хора, които са против.

Повече от десетилетие сме нямали национален селекционер над 60 години

Повече от десетилетие сме нямали национален селекционер над 60 години

Последният такъв беше Димитър Пенев

За работата на един специалист се съди по резултатите. Надявам се да променим негативната тенденция. Нека оставим зад гърба си това, което е било. Нека гледаме напред. Няма време за експерименти. Екипът ми е готов, той ще бъде обявен на пресконференцията, която ще се състои. Не искам да издавам нищо по темата.

Знаем какво поколение имаме и не трябва толкова жестоко да се нахвърляме върху играчите. За мен има психологически проблем, който може да се реши с по-голямо спокойствие за играчите. Нека вървим крачка след крачка, за да бъде правилна работата. Предстои да говорим с всеки играч. За да бъдат част от националния отбор, те трябва да са отговорни и мотивирани.

Димитър Пенев: Дерменджиев в националния? Само да не стане като с Левски...

Пената: Дерменджиев в националния? Само да не стане като с Левски...

"Моето мнение не е важно"

Във футбола много неща може да се случат, но надеждата умира последна. Ние ще направим всичко възможно за класиране на Евро 2020. На всеки треньор позиция е временна. Това не ме притеснява. Аз искам да свършим нашата работа.

Не трябва да се подценява Хаити. Футболът се развива бързо. Няма значение от името на съперника, трябва да се играе отговорно. Още един път призовавам, нека си уважаваме националния отбор, какъвто и да е той. Разбира се, че очаквам подкрепа от феновете. Колкото и да са на брой, те трябва да поддържат отбора", коментира опитният треньор.

Официално: Обявиха Георги Дерменджиев за национален селекционер!

Официално: Обявиха Георги Дерменджиев за национален селекционер!

Заменя на поста Красимир Балъков

"Който трябва, ще избере новия президент на БФС. Крачка по крачка, българският футбол трябва да си върне позициите. Времето ще покаже дали тези промени са били за добро. Не трябва да говорим за скандалите. Всеки иска доброто на българския футбол. Проблемите не са във футболния съюз, а в клубовете, където трябва да си подготвят къщичките, но това е друга тема."

"Имаме много добри треньори. Когато националният отбор не е на това ниво, на което ни се иска, винаги има виновни. Подходът в школите трябва да е по-различен. Имаме таланти, но те се развиват до 16-17 години, а след това се къса връзката. България винаги е имала добри играчи и вярвам, че пак ще има. Нужно е време", завърши Дерменджиев.

Венци Стефанов за назначението на Дерменджиев: Решението е колективно, дано да е за добро

Венци Стефанов за назначението на Дерменджиев: Решението е колективно, дано да е за добро

"Каквото съм имал да казвам пред колегите, казал съм го"