Популярният журналист Георги Атанасов беше гост в предаването на БСТВ "Червен картон", където говори по много тези, свързани с футбола. Най-вече за битката за президентския пост на БФС. 

Ето какво каза той:

"На знам друг такъв случай като този на Борислав Михайлов - да си изтегли оставката след 19 месеца. Това е наглост! Фарс, откъдето и да го погледнеш. Сивата паяжина започва да се разплита, но това кълбо няма край. Кълбо от далавери, зулуми и конфликти на интереси. Съдийството пък е превърнато в наследствен занаят, наследствен бизнес - бащи, синове, племенници, братовчеди, земляци, селяци... Всичко е овързано като свински черва.

Нормалните хора се надяваме Бербатов да спечели и да стане президент на БФС. Колкото и трудно да изглежда това. Не е никак лесно да свалиш кликата на Михайлов от власт. Боби е безмандатен. Там е като в Северна Корея. Митко е гоямо футболно име и разполага с безспорен интелект. Нямал опит. Половината на тези години да управлява, в които управлява Михайлов, ще придобие огромен опит. Бербатов има контактите, има и модерна визия. Защо футболният съюз на Хърватия да може да е ръководен от Шукер, който пое властта на 40, а тук да не може Димитър Бербатов на тези години да поеме властта в БФС? Макрон пое Франция на под 40 години...

Трябва да опитаме нещо ново. Заявката на Бербатов и тези около него звучи морално, чрез стремеж за промяна. Много са тези години, в които БФС беше под управлението на Михайлов. Бербатов и Петрови си имат пари. Не влизат във футбола за дивиденти. Излязоха рано в Европа и се европеизираха.

Какво да кажем за собственика на хегемона от Делиормана? Взима 60 милиона от телевизионните права, а дава 6-7 на клубовете. Плаща на съперници да му играят със свалени гащи. Как да имаме нормален футбол? А един друг голям спонсор си го нарича "шефе". Пак сменили треньора, след само 10 месеца. Този проект може и без треньор, защото всичко му е решено като организация - съдии, БФС, календар, наказания, отлагания... Треньор може да е Станислав Генчев до пенсия. Чужденци ги водят в Европа и после ги махат, за да не дават големи заплати, защото у нас може без тях. В организацията участва и Боби, естествено. Омагьосан кръг е това. Трудно може да бъде разбит. Шпалири и свалени гащи... Срещу ЦСКА се води война. А какво става в мачовете на други? Измислен червен картон на Жеферсон видяхме. Защото издигнаха кандидатурата на Бербатов".

Не го мислете ЦСКА, други са за мислене...

Не го мислете ЦСКА, други са за мислене...

Съдиите не успяха, поне за момента. И се започна с други похвати