Футболната обсерватория (CIES) излезе с много любопитна статистика, която показва кои са най-полезните играчи при създаване на голови положения в Първа лига. В Топ 10 има повече футболисти на ЦСКА - 4, отколкото на Лудогорец (3). Все пак за отбелязване е фактът, че именно асовете на разградчани - Якуб Пьотровски и Бърнард Текпетей - са първите двама най-опасни играчи в първенството, с оценка 62.2 за поляка и 58.5 за ганаеца.

Въпросните играчи на ЦСКА, които са много опасни в създаването на положения, са Тобиас Хайнц, Амос Юга, Християн Петров и Тибо Вион. Всеки от тях е много различен. Хайнц е силен в създаване на положения, което не е изненада с оглед на неговата позиция и качества. Юга пък впечатлява със своето доставяне на топката.

Скаршем: Искам да остана част от ЦСКА

Скаршем: Искам да остана част от ЦСКА

Днес беше награден

В случая на футболиста от ЦСКА става дума за неговите тъчове, които изпълняваше постоянно, докато треньор на тима беше Нестор Ел Маестро. Много впечатляващ е Християн Петров, пише "Мач телеграф". Защото в Топ 10 на Първа лига няма друг футболист, който да играе играе по-добре във въздуха в атакуващ план от младия бранител на ЦСКА. Мултифункционалният французин е на другата крайност - той е най-силен на земята в атакуващ план.

Иначе Топ 10 допълват Мазир Сула и Виктор Попов от Черно море, Педро Нареси от Лудогорец, както и Цунами от Левски.