Вчера собственикът на Левски Спас Русев потвърди новината на ТОПСПОРТ, че заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев става част от "синия" клуб. Той ще стане изпълнителен директор на Левски от 1 януари 2019 година, по думите на Русев.

Подобни промени от най-високо ниво се случиха и в ЦСКА, където Пламен Марков замени Трифон Попов на поста изпълнителен директор. В Лудогорец също настъпиха кадрови промени и цялата спортно-техническа власт вече е в ръцете на Георги Караманджуков.

Левски иска директора в БФС Павел Колев за шеф в клуба

Левски иска директора в БФС Павел Колев за шеф в клуба

На "Герена" предстоят рокади

Фенове на ЦСКА коментират разпалено във форумите и социалните мрежи изказването на Спас Русев за Павел Колев. Според тях всичко щеше да е в реда на нещата, ако в момента Колев не заемаше ръководна функция в родната ни футболна централа.

Привържениците на "армейците" искат отговори от БФС. Ето какво пишат те:

"Преди старта на Световното първенство по футбол в Русия тази година, Испанската футболна федерация отстрани на момента действащия селекционер на националната им тим - Хулен Лопетеги, когато се разбра, че той ще поеме Реал (Мадрид) след Мондиала. Да, това се случи още на следващия ден, след като Реал анонсираха привличането му. Така футболната централа в Испания по категоричен начин защити реномето си, градено с години. За цялата спортна общественост стана ясно, че развитието на футболния съюз е по-голям приоритет, отколкото интересите на даден клуб. Пък било то дори институцията Реал (Мадрид).

Мнозина от родните специалисти и журналисти сочеха Павел Колев за евентуален следващ заместник на Борислав Михайлов като президент на БФС. И то с основание - заместник директорът често е бил делегат на високо равнище в УЕФА, говори различни езици, а и тази година стана дипломант с престижна магистратура в областта на спорта по образователната програма MEGSO. Колев е и сред първите получили сертификат за футболен мениджмънт от УЕФА, а през последните години е постоянен член на Комисията по статута и трансферите на футболисти и агенти към УЕФА.

Ние питаме:

1. Ще излезе ли Българският футболен съюз с официално становище и позиция по темата "Колев в Левски"?

2. Какъв ще бъде статутът на г-н Павел Колев в БФС от обявяването му като изпълнителен директор на Левски до заемането му на позицията от 1 януари 2019 година?

3. Ще продължи ли г-н Павел Колев да изпълнява функции и да заема позиции във футболните централи ФИФА и УЕФА след 31.12.2018 година?".

Спас Русев: Договорът на Павел Колев с Левски влиза в сила от 1 януари 2019 година

Спас Русев: Договорът на Павел Колев с Левски влиза в сила от 1 януари 2019 година

"Очаквам от него да направи пълна реформа в клуба"