Йордан Сталев получил лично от Борислав Михайлов пълната власт в съдийството. "Ти правиш ранглистите, ти правиш нарядите, всичко", му казал президентът още в първите дни на новия председател, пише "Новспорт". 

Това дало огромно самочувствие на пловдивчанина. Той правил буквално каквото си поиска - назначавал непрекъснато едни и същи съдии, въпреки грешките им, пускал рефери да свирят на отбори от родния им град, слагал постоянно едни и същи арбитри на определени отбори.

На няколко пъти рефери, допуснали сериозни грешки, веднага получаваха наряди, което доведе до сериозно напрежение в гилдията. Защото пък други, за същото бяха наказвани с изваждане от нарядите за 4,6 и дори 10 кръга...

Говори се, че нарядите са били дотолкова "засекретени", че останалите членове на Съдийската комисия, сред които авторитетни фигури като Георги Йорданов, Иван Вълчев, Костадин Стоичков и другите, са ги научавали от медиите. 

Йордан Сталев, той без съмнение е всестранно развита личност. Защото освен всичко друго, ръководи и собствен футболен клуб - Сокол (Марково). На мачовете му се случват чутовни неща... Така например в Асеновград Сталев и съдиите едва се измъкнаха от озверелите фенове на домакините в мач за Купата. Малко по-късно от обстановката и реферите в китното Марково проплака сериозен клуб като Розова долина, още повече, че домакините осуетиха пряко излъчване на двубоя по телевизията.

При юношеските мачове на Сокол положението е горе-долу същото, а миналата пролет заради скандално съдийство в мач с Берое се стигна до масово меле между родители, футболисти и рефери. В Пловдивско се говори, че няколко президенти на отбори от Югоизточната "В" група са готови да се откажат заради съдийството...

Подобно е положението и на други места в страната, пишат колегите. 

Шефът на Съдийската комисия е една от причините за оставката на Борислав Михайлов

Шефът на Съдийската комисия е една от причините за оставката на Борислав Михайлов

Вижте подробности