Младият международен футболен рефер Стефан Апостолов е взел решение да прекрати кариерата си. Апостолов, който е в ранглистата на ФИФА от 2017-а година, е изпратил писмо до българската Съдийска комисия.

Разкриха подробности за участието на Стефан Апостолов в масовия бой в Симитли
Обновена

Разкриха подробности за участието на Стефан Апостолов в масовия бой в Симитли

Футболният съдия бил сред най-активните

В него той описва мотивите си, като решението му е взето поради лични причини и заради контузията, която го извади от пролетния дял на първенството.

Стефан Апостолов ще пропусне почти целия пролетен полусезон

Стефан Апостолов ще пропусне почти целия пролетен полусезон

"Стефан трябва да знае, че цялото съдийско семейство му пожелава кураж и бързо възстановяване"

В писмото си Апостолов благодари на всички, с които е работил до момента в съдийството, както и на колегите си и им пожелава успехи по-нататък в кариерата. В началото на февруари той се подложи на операция на коляното и тази интервенция го извади от целия пролетен полусезон в Първа лига

Стефан Апостолов беше 4-и в ранглистата на топ-арбитрите в България и на същата позиция в българската листа на ФИФА след Георги Кабаков, Ивайло Стоянов и Никола Попов. При това положение общо петима български главни рефери ще получават международни мачове до края на календарната година. Освен посочените трима, със значка на Световната централа са още Волен Чинков и Драгомир Драганов.

До края на календарната 2020-а година Съдийската комисия на БФС пък трябва да има готов вариант кой съдия ще влезе на мястото на Апостолов в квотата на България, съобщава БТА.

Стефан Апостолов дари 2000 маски

Футболен съдия дари 2000 маски

Приспособленията ще бъдат предоставени за жителите на община Симитли