Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати писмо до Борислав Михайлов и БФС по повод легендата на футбола ни Иван Вуцов, който почина на 79-годишна възраст.

Поклонението на големия футболист и треньор беше вчера на националния ни стадион "Васил Левски".

Футболният елит си взе последно сбогом с Иван Вуцов

Футболният елит си взе последно сбогом с Иван Вуцов

Легендата на българския футбол почина на 79-годишна възраст

Ето какво гласи писмото на Инфантино:

"Уважаеми г-н президент,

Бих желал да изразя най-искрените си съболезнования по повод смъртта на бившия национален футболист, национален селекционер и вицепрезидент на Българския футболен съюз Иван Вуцов. Думите са слаби, за да изкажат тъгата, която изпитваме от тази загуба.

По време на кариерата си като футболист Вуцов записа 24 мача за България в периода 1962 - 1966 година и бе част от националния отбор, играл на световното първенство в Англия. На клубно ниво той винаги ще бъде помнен с изявите си в Левски, с който печели две шампионски титли и една купа, също и с мачовете си за Ботев (Пловдив) и Академик (София).

След края на активната си кариера Иван не просто заемаше ръководни позиции в Българския футболен съюз, но и бе начело на националния отбор от 1982-а до 1986-а и от 1989-а до 1991 година. Под негово ръководство България се класира на Мондиала в Мексико през 1986 година, а отделно от това води клубове в България, Хърватия и Гърция. Във визитката си има една шампионска титла и две Купи на България, а през 1976-а достига до четвъртфиналите за Купата на УЕФА с Левски.

Философията и заветът му както на терена, така и извън него, никога няма да бъдат забравени. От името на международното футболно семейство си позволявам да изкажа най-дълбоките си съболезнования към Българския футболен съюз и към семейството и близките на Иван. Мислите ни са с всички вас.

Надявам се думите ми да помогнат в този истински труден момент.

Искрено Ваш,

Джани Инфантино".

Снимка 401247

Източник: Официален сайт на Левски