Нов скандал се разрази между Драголюб Симонович и Йордан Лечков. Бившият треньор и шеф във футболния клуб Сливен остават в обтегнати взаимоотношения и след опита за създаване на нов общински клуб на града. Симонович даде интервю за предаването „Зона спорт” в което разказва своята гледна точка по новия казус около техните кавги, този път в общината в Сливен.

- Каква е причината пак да те виждаме в София? Каза, че пътуваш за Сливен, но не стигна дотам.
- Отидох с най-добри намерения в Сливен, но постоянно някъде изниква Данчо Лечков. Вчера имаше общинска сесия в Сливен, на която ме покани кмета като бъдещ спортен или изпълнителен директор на новия клуб, който е изцяло общински. Всичко се превърна в един голям цирк. Цирк предизвикан от Данчо Лечков на сесията. Мисля, че той мина всички граници и е време и аз да си кажа мнението за него.

2007 година, когато аз отидох в Сливен, аз и Данчо се разбрахме да направим отбор. Отидох за една почти символична заплата от 2000 лева и в началото се разбрахме, че от всеки продаде футболист, ще взимам 10 процента. За една година с почти изцяло сливенски отбор от млади момчета влязохме в „А” група. Със същия този отбор два кръга преди края на полусезона бяхме втори или трети, когато стана скандала и аз си тръгнах за първи път. Основната причина за това е, че Данчо не иска на никого нищо да дава и с никого нищо да дели.

- А имаше ли футболисти, които бяха продадени и от които чакаше тези 10 процента?
- Веднага след това се продадоха четирима футболисти на ЦСКА. Митко Борисов ми каза, че му е превел за тях 2,1 милиона лева. Това са Иван Стоянов, Коста Янев, Здравко Чавдаров и Костадин Стоянов. Шест месеца или една година по-късно продаде и Димо Бакалов на Лудогорец.

- Парите от ЦСКА обаче ги чака доста време.
- Да, ама ги взе, а аз никога не взех 10-те процента.

- Затова ли сега му скачаш на Лечков?
- Не, не. Затова, че от това, което говореше, излизаше, че аз живея царски в Сливен. Аз сега като се връщам, отново се върнах с най-добри намерения и опитах отново да направя някаква връзка. Помолих и депутата Деян Дечев да отиде заедно с бившия министър Асен Гагаузов, който е авторитет, да опитат да говорят с него да се опитат да направят нещо. Или да се обедини отбора, или този новият общински отбор да ползва неговата база. Нищо не можахме да направим. И вчера даже блокира сесията.

- С какъв аргумент я блокира?
- Появи се заради това, че преди два месеца с господин кмета се разбрахме аз да си направя една студия за новия отбор и през това време аз живеех в Сливен и общината съвсем легално ми преведе 10 хиляди лева. И вчера Данчо използва този случай да каже, че от тия 10 хиляди лева, аз съм давал 5 хиляди на кмета и аз и кмета си правим някакви далавери. Този, който е ограбил цяла община, останали са само вратите и прозорците от общината, говори за тия пари. През това време, аз с най-добри намерения опитвам да бъда връзка между него, новия кмет, между хората. През това време от тия не 10 хиляди, 9 хиляди лева получих, от тия пари аз похарчих 3-4 хиляди в неговия хотел, където спях.

- А всъщност защо е това, той не иска да се случи вашият проект ли?
- На този общински футболен клуб на Лечков, докато той бе кмет, общината преведе над 800 хиляди лева. На частен клуб. През 2009-а преведе 900 хиляди лева. А сега с господин кмета говорим за сума около 200 хиляди лева за начало и за да може отборът да съществува.

- Какво става сега с клуба на Лечков, съществува ли?
Неговият клуб...през 2008-а аз напуснах, когато бяхме втори или трети, а след това през пролетта завърши 13-и имаше 8 или 9 поредни загуби. Следващата година бе последен или предпоследен след 10-ия кръг, аз се върнах и спасих отбор, въпреки него. Той искаше отборът да отпадне. Този отбор, който в момента е във „В” група има някъде около милион и половина задължения. И докато е в аматьорските групи, никой не може да търси парите. Ако иска този отбор да се върне в професионалния футбол, трябва да се върнат тия пари. Нарочно така направи този отбор от „А” през „Б”, отиде във „В” група.

Единственото хубаво при Данчо е футболната кариера и този гол, който ще остане за историята. Всичко друго е в катастрофално – и като политик, и като бизнесмен, това не е тайна. Той още живее в някаква илюзия, че на следващите местни избори ще стане кмет. А ако в момента в неговия хотел се направят избор за кмет на хотела, то той няма да спечели.