Драголюб Симонович се завърна в Сливен. Сръбският специалист е бил преди дни в града на Стоте войводи. Целта на визитата му е свързана с футболния клуб. Дуци има желание да поеме отново спортно-техническата власт в тима, пише "Тема спорт".

В момента Сливен е на дъното в Югоизточната В група. Отборът вече няма нищо общо с Йордан Лечков и се издържа от общината, като залага само на млади момчета.

Идеята на Симонович е да накара местния бизнес да инвестира по-сериозно във футболния клуб и с помощта на градската управа постепенно да върнат тима при професионалистите.

Дуци се надява да бъде намерен сериозен спонсор, който да даде финансова стабилност на отбора. Целта е да се изградят и развият нови таланти като Иван Стоянов, Костадин Стоянов, Коста Янев, Здравко Чавдаров, Петър Стоянов, Мирослав Миндев, които бяха част от Сливен в А група, а после бяха продадени в големи клубове като ЦСКА.

Целта на първо време ще е отборът да запази мястото си в Югоизточната В група, а от другия сезон да се атакува вторият ешелон, а после и елитът. В същото време стана ясно, че през 2014 година местната общественост планира да отбележи 100 години от развитието на футбола в Сли­вен.