Бившият спортен директор на ЦСКА Драголюб Симонович от известно време се подвизава в Сливен. Дуци си е поставил амбициозна цел с тима като обеща да го върне в „А" група.

Благодарен съм, че след няколко години отново съм в Сливен с идеята за създаването на нов клуб, като желаем играчите да бъдат местни кадри, с които да възродим футбола в града. В момента ОФК Сливен 2000, който е собственост на Йордан Лечков се намира в незавидно състояние - последен в Югоизточната „В" група. 

Направихме срещи с ключови фигури от Изпълкома на БФС и имаме уверение, че ще получим помощ от тяхна страна за развитието на отбора в Сливен", обяви Дуци, цитиран от "Сливен спорт".

Той  поясни, че са водени преговори с Лечков за съвместна дейност, но отговорът от страна на бившия национал е отрицателен. 
Според Симонович една част от финансирането на новия клуб ще бъде от общината, а другата чрез спонсориране от местния бизнес.

„От мен може да очаквате добри резултати. Имаме уверение от отговорни хора, че до лятото може да се очаква лиценз за „Б" група. Моята цел е още през 2015-та година този клуб, който ще създаден да бъде част от елитната „А" професионална група.