Треньор №1 на ХХ век у нас Димитър Пенев говори пред "България Днес" за представянето на националния ни отбор. Ето какво каза Пената след загубата от Косово с 2:3:

"На този етап това са ни възможностите. Допуснахме много индивидуални грешки. Има някакъв ред и изисквания. За два мача кой да е виновен - Балъков ли? Не могат да израснат толкова бързо. Виждате как върви и първенството. Играят се мачове без значение. Нямаме подготовка. Заложбата ни е такава в момента. Косоварите винаги са били силни. Знаете, те са от сръбската школа. Няма Косово, няма Скопие, няма Белград - те са една мая. Една майка ги е раждала. Лошото при нас е, че школите ни са 50% надолу. Трябва да има някаква конкуренция.

Искаме да имаме футболисти навън, както играеха нашите преди. Отдолу няма елементарна конкуренция. Това е национален отбол все пак. Там трябва да бъдеш напълно подготвен. По мое време поне 15 човека играеха навън. Имаше ред, дисциплина. Събирам ги два дни преди мач и е достатъчно да направя един разбор, да ги подготвя психически за противника. Сега, когото и да избереш, са горе-долу равностойни. Като ги гледаш в отделните мачове, не блестят, но са в националния отбор".

Бойко Борисов: Усилията ни във футбола трябва да са насочени най-вече към школите

Бойко Борисов: Усилията ни във футбола трябва да са насочени най-вече към школите

"Ще има пари и за стадиони"