Ако има български футболен скитник, направо номад, това със сигурност е Димитър Макриев. Сменил е 11 държави, в които е играл футбол. За последно се е състезавал в Хонг Конг. Три месеца след това не се е занимавал с футбол и сега разказва пред колегите от  Sportonline.bg как е попаднал в поредното си предизвикателство, унгарския Печ.

- Митко, как се озова в унгарския Печ?

За последно играх в Хонг Конг в един отбор който е бил 41 пъти шампион. Казва се Саут Чайна. Там освен този отбор има само още два. Хонг Конг е в Топ 5 в света по стандарт. Хората там ходят по стадионите, но не са темпераментни. Като на театър са. Не се чувствах добре и се разбрах с ръководството да ми платят предварително каквото си имах по договор и да си тръгна. В последствие ми се обади Роберт Ярни, който в момента е треньор на унгарския Печ. Знам,че тимът е последен, но аз обичам да рискувам във футбола. А и имам нужда сега от тим, в който да си върна формата която бях изгубил. Все пак три месеца не съм играл активно футбол.  Ярни е повикал шестима хървати, двама черногорци и аз съм единствения българин. Събрал ни е балканци. Аз съм доволен, че съм тук защото съм в Централна Европа и съм близо до България.

- Кое те мотивира да отидеш в последния във временното класиране в Унгария?

- Казах ти, че обичам да рискувам. А и името на треньора Роберт Ярни ме накара да дойда в Печ. Също така във временното класиране Печ може да е последен обаче е на

- Когато беше в Марибор смяташе ли, че този отбор има сили да играе в групите на Шампионската лига?
- Когато аз бях в отбора тимът беше в някаква миникриза. Но преди това също са играли в Шампионска лига и след мен също. Там се работи много добре и въобще не съм изненадан,че Марибор успява да влезе в групите на Шампионската лига.

- В Унгария ще играеш срещу отбори с традиции като Хонвед,  МТК, Уйпещ. Как възприемаш това?

- В Унгария винаги е имало добър футбол. Но се грижат и за местата където се играе. Разбрах,че наскоро са направили три нови стадиона, други два по-стари са ги обновили.  Така,че е удоволствие да се играе футбол на такива терени. За съжаление за разлика от нашите стадиони в България. Поиграх година в България и разбрах,че е по-добре да съм в чужбина.

- От Левски дължат ли ти някакви пари?

- Да, но съм се разбрал с хората от ръководството.

- Преди време игра за националния отбор. Ако ти потръгне в Унгария би ли  облякъл отново националната фланелка?

- Аз винаги съм казвал, че на националния отбор на България не се отказва. Но за да имам някакъв шанс пак да облека националната фланелка трябва да играя добре в Унгария.