Димитър Бербатов поддържа форма с тима на Берое, но няма подписан договор с нито един клуб, каквито слухове плъзнаха, за да се превърнат във фалшива реалност за търсещи ги. С мениджъра му Емил Данчев са в процес на работа по проекти за следваща футболна дестинация.

Развихрилите се страсти днес накараха дори самият Бербатов да препоръча всички заинтересовани да прочетат истината за трансферните му планове, разкрита и потвърдена и днес пред "24 часа".

Димитър Бербатов изригна: Кога ще се напише нещо вярно за мен?

Бербатов изригна: Кога ще се напише нещо вярно за мен?

"И аз трябва да пускам декларации, нали те са модерни сега"

А истината защо тренира с Берое, а не е тренирал с ЦСКА е следната:

"Защото познавам треньорския екип и хората ме поканиха да тренирам с тях. Бонус е, че познавам екипа, знам как работят. А и подготовката им беше на места, където аз също отидох, за да си почивам. Сега тренират в София и имам възможност пак да тренирам с тях. Но най-важното в случая е - защото ме поканиха да тренирам с тях. Никой друг български отбор не ме е търсил. Аз не мога да се самопоканя, може да разваля тренировъчния процес. Всеки треньор си има механика и начин на действие, не може някой просто да си реши и да се включва ей така в тренировката, това е липса на уважение и професионализъм. А и тренирам е голяма дума. Включвам се в някои от упражненията, в други не. Като гледам да не преча в развитието на отбора и тренировъчния процес. Играх един мач, за да усетя как се чувствам в игрова обстановка, може и още един да изиграя, и след това отивам на почивка.

И се надявам тези неща да ме държат във форма докато почивам. Имаше и друга история, от която се направиха какви ли не изводи - като се пуснаха информации, че съм отишъл да тренирам с другото ЦСКА - 1948. Ами всъщност аз си тренирам постоянно. Тогава си тренирах на мястото, на което дойдоха и те. Аз тренирах от една седмица там, тичах си сам. И в края на седмицата дойдоха и те там. Когато вечер отивах да тренирам, на тях им бяха тренировките там. И ме поканиха да потренирам с тях. И там имат млади момчета, които могат да научат нещо от мен. С удоволствие бих споделял наученото през годините за млади български момчета. Тренирал съм и с Банско, и със Славия, когато треньор беше Петър Хубчев, тренирал съм си и с ЦСКА", казва още Бербатов.

Канил ли го е изобщо друг отбор освен Берое? "Не. Както казах - в този случай бонус е, че познавам треньорския щаб и начина на работа. Но ми казаха: "Заповядай, готви се с нас". Никой друг не ме е търсил и поканил. А една година стоя без отбор.

Александър Томаш: Бихме се радвали, ако Димитър Бербатов играе за отбора ни

Томаш: Бихме се радвали, ако Бербатов играе за отбора ни

"Ако той има желание да ни помага в първенството, ще ви информираме"

И никой не е звъннал да каже: "Господин Бербатов, добре сте дошъл при нас. Заповядайте, тренирайте. Заповядайте, имаме интерес да ви вземем да поиграете при нас". Понеже ме пита за ЦСКА, ти казвам конкретно и за ЦСКА: "Никой не ме е потърсил".

Аз наистина не мога да си позволя да се самопоканя. Някой може да каже - но ти нямаш нужда от покана. Не, не се прави така, това е балкански манталитен на мислене и не е правилен начин на работа.

Феновете на ЦСКА с безпрецедентна атака срещу Димитър Бербатов

Феновете на ЦСКА с безпрецедентна атака срещу Димитър Бербатов

"Димитре, не си по-голям от клуба. Успех с държавния отбор и дано "оправиш футбола ни", ако жена ти позволи, разбира се"

Но има и друго - може преди време да си играл в даден отбор, но времето върви, клубът се развива по даден начин и може би в настоящата ситуация самият клуб няма нужда от теб. Няма нищо странно в това", заявява Бербатов.