Голмайстор №1 на националния ни тим - Димитър Бербатов, сподели мнението си относно скандала с расизма, който се разрази след двубоя между България и Англия, завършил с разгромната победа на "трите лъва" с 6:0. 

"Във всяка нация има гнили ябълки и лоши хора, такъв беше случаят на нашия стадион тази седмица срещу Англия. Имаше хора, които бяха там, за да провокират, тези хора не заслужават да ходят на мачове и да гледат футбол, а според мен те трябва да получат забрана за цял живот, не само за футбола, но и за всякакви спортни събития", сподели Бербатов.

"Надявам се нашето правителство в България да си свърши работата и да им наложат забрана за посещение на мачове, защото не заслужават да бъдат там. Срамуваме се заради тях.

Заради тях говорим само за инцидентите с расизма, а не за футбола, който се игра и остана на заден план. Много ме е срам, не знам как тези хора могат да правят това", допълни бившият нападател на Манчестър Юнайтед.

"Расизмът е проблем и в Англия, и в Италия. По целия свят. Тези хора трябва да получат доживотна забрана. Ние трябва да се обединим и да се борим срещу това, защото е неприемливо.

Не мога да приема критиките, които цяла България получава. Не може да определят всички за расисти, заради 50 души. Аз съм горд българин и знам, че ще се справим с това, ще има справедливост. Надявам се, че всяка страна по света работи по този въпрос, всички ще бъдем обединени, не трябва да бъдем разединени", каза още Димитър Бербатов.

Димитър Бербатов: Разликата беше от земята до небето, не мога да поставям оценка на Балъков

Бербатов: Разликата беше от земята до небето, не мога да поставям оценка на Балъков

"И по-слаби отбори са се класирали на големи форуми"