Димитър Бербатов бе гост в предаването "Панорама" в БНТ, където разказа още любопитни подробности от своята наскоро издадена автобиография, а също така говори и за своите планове след края на активната му футболна кариера.

"С никой не споря със заглавието на книгата ми, освен със себе си. Как да се случват нещата, за да бъда доволен от себе си. Имало е през годините хора, които да ми дават съвети. Не близки до мен, а това е отговор, че винаги съм правил нещата по моя начин, а не да удовлетворя на някой друг желанията. Както интуицията ме е водила и в повечето случаи се е случвало, както аз искам. Имало е и грешки, което го е правило малко по-болезнено, но..", бяха първите думи на Димитър Бербатов пред предаването "Панорама" по БНТ.

"Аз съм към края на нещо, което правя в последните 20 години. Винаги е тъжно, когато човек завършва нещо такова, но при спортиста е неизбежно, малко умираш. Няма да бъдеш част от колектив, който дълги години си бил, емоции, стреса... Свършваш едно, но вратите за други неща се отварят. Или ти самият ги отваряш, ако трябва ще ги събориш".

"Хората ме свързват с футбол, което понякога е малко досадно. Не съм само футбол, футбол, футбол. Интересувам се от много неща, уча се. Аз имам своите си мечти. Хората казват, че добре анализирам играта, а това може да е знак да стана добър мениджър. Всеки си мисли, че може да е такъв, но не е точно така", продължи Бербатов.

"На мен ми носи удоволствие спомените, както и головете, но това е зад мен. Аз гледам напред. Ще опитам нещата, които съм правил, ако се стигне до ролята ми на мениджър или ръководител, да се опитам да го предам с думите си на друг, тъй като трябва да си психолог. Медиите имат оценка за мен. Всеки си носи емоциите и ги изразява по различен начин. Аз от малък съм научен да се оправям сам и съм самодостатъчен на себе си на моменти. Дори, ако искате егоист. Това ми е помагало в тежките ситуации и сам да се справя с тях. Проявявал съм характер в много трудни моменти, може би невидни за всички. Правил съм го вкъщи, далеч от хорските очи. На терена много хора, които са ме гледали, са виждали как съм викал по съотборниците ми, което влиза в емоциите на човек", продължи най-големият български нападател в новия век.

Димитър Бербатов: Не съм изненадан от интереса на Реал (Мадрид) към Маркъс Рашфорд

Димитър Бербатов: Не съм изненадан от интереса на Реал (Мадрид) към Маркъс Рашфорд

"Нормално е той да мисли за бъдещето си"