Кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов информира, че на 19 август ще се стане ясно дали ще има извънреден Конгрес.

Той и екипът му са готови да сезират прокуратурата заради заплахите към клубовете, които са се включили в подписката за свикването на въпросния извънредния Конгрес.

"Всеки си има негов път в живота. Животът на всеки е различен и дори да не се чуваме толкова често, сме във връзка постоянно. Когато една обща кауза ни събере, все едно не сме се чували от вчера. Направихме нещо, което друг екип не е правил", коментира Бербатов в сутрешното предаване на БТВ.

Димитър Бербатов: Решението на Апелативния съд е пълен абсурд

Димитър Бербатов: Решението на Апелативния съд е пълен абсурд

Вижте какво написа Бербо

"Аз с екипа ми обиколихме всички отбори. Всички отразиха и са снимали за това, което става въпрос. Направихме тази обиколка, срещнахме се с отборите. 531 са отборите, ако трябва да съм точен. Събирахме ги на определени места. Ние сме събрахме нужните подписи по устав, 1/3, ние събрахме много повече. Опитахме да ги въведем в централата на БФС, но имаше дезинфекция, която беше предвидима, но искахме да го покажем. Беше ясно, че сме подготвили тази подписка и по електронен път. До 14 дни трябва да се произнесе, след това идва съдът, който трябва да ги задължи да проведат Конгрес по законен път. На 19 изтича периодът, в който ще разберем дали ще има извънреден Конгрес.

Ние сме го входирали, информирали сме УЕФА, с които държим връзка. Те знаят за случващото се. Чакаме БФС да се произнесе и да свика Конгрес, както е по устав. 1/3 подписи от отбори, ето ви 1/3.

Снимка 536053

Източник: LAP.bg

Лидерът не води със страх и това е безумното, което се случва. Те ги заплашват. Ние по устав сме събрали 1/3 подписи за Конгрес, но в същия момент хора от клубовете се свързват с нас, за да ни кажат, че ги натискат да подпишат контрадекларация срещу нашата подписка.

В момента ни е лесно да сме в опозиция. Трудното ще стане, когато отидем да управляваме там. Те се опитват да сплашват отборите.

Завръщането бе личен избор на Борислав Михайлов и не може да го коментираме като някакъв сценарий. Дали е бил правилен. Това е прецедент след толкова време да се върнеш и да си оттеглиш оставката.

Официално: Екипът на Димитър Бербатов внесе искане за свикване на конгрес на БФС

Официално: Екипът на Димитър Бербатов внесе искане за свикване на конгрес на БФС

Събраната подкрепа е по-голяма от необходимата

Промяната ще се случи. Дали ще е днес или утре, дали ще сме ние или някой друг. Тези подписи не са за нас, а да се свика Конгрес. На Конгреса отборите ще изкажат своята воля и ще гласуват, за когото искат. В някои от срещите хората не идваха, защото не можеха. Това пак е личен избор. Този натиск, който се оказва в момента върху отборите, за да се направи тази контрадекларация е грубо показване на морала и закона. Ние ако трябва, ще отидем и ще сезираме прокуратурата.

Знаем всички добре, че не сме в цветущо състояние. Детско-юношеския футбол трябва да е топ едно в тази програма. Ние като екип не откриваме топлата вода. Категоризация на детско-юношеския футбол, отделяне на академиите от футболните клубове, за да може държавата да помага. Специално за детско-юношеския футбол трябва стратегия за 10 години напред и методика, която да се спазва. Трябва работа. Когато не се върши и няма желание, няма как да стане. Знаем, че ще ни бъде трудно и приемаме предизвикателството.

Снимка 528851

Източник: LAP.bg

Никога не съм го харесвал този термин бащица. Проблемите са многопластови в този случай. БФС е медиатор и трябва да помага на клубовете. Една от идеите е, че професионалният футбол в България трябва да се отдели и ПФЛ да се администрира. Отборите си имат своите проблеми, които трябва да ги решават. Един от тях е с финансирането. Парите са много важен фактор в развитието на всичко. Ако можеше всеки един български отбор да е като Лудогорец, нещата щяха да са супер.

Как ще бъде проведен Конгресът на БФС? Подмяната трябва да се избегне. Журналистите трябва да бъдат допуснати. УЕФА и ФИФА си предават Конгресите онлайн. Ако това не се случи, ние се борим срещу вятърни мелници. Ако конгресът не се проведе по демократичен път... Журналистите трябва да бъдат допуснати до залата. Кандидатите за президент също трябва да бъдат допуснати в залата.

Политически не сме и ориентирани. Държавата трябва да ни е партньор. Без нея, ние пак ще пробваме. С нея ще ни бъде много по-лесно. Особено за детско-юношеския футбол помощта на държавата ще бъде особено важна. Ще търсим помощта нещата, когато подредим всичко в БФС. Ще имаме лице и достойнство, за да поискаме помощта на държавата, за да просперираме", заяви Димитър Бербатов.

Димитър Бербатов: Манчестър Юнайтед е в добра позиция да се бори за титлата във Висшата лига

Димитър Бербатов: Манчестър Юнайтед е в добра позиция да се бори за титлата във Висшата лига

Особено след новите попълнения, които привлече това лято, споделя българинът