Прекрасен жест в памет на Трифон Иванов направи централният нападател на Етър Иван Петков.

В последния мач с Ботев (Луковит) (4:0), ознаменувал влизането на етърци в професионалния футбол, Петков изненадващо се появи вместо с традиционния си номер 9, с фланелка с № 3.

По време на мача направиха впечатление няколко неща - в 52-ата минута, когато отбеляза първия си гол, Иван Петков се обърна към трибуните и показа с двете си ръце номера на гърба на екипа си, разказват колегите от "Велико Търново спорт". Малко по-късно таранът наниза и второ попадение.

След края на мача Петков беше единствен, който облече фланелката си наопаки и на всички снимки бе с №3 на гърдите.

Жестът на футболиста трогна дъщерята на Туньо - Галина Трифонова Иванова. "Докато има такива момчета на терена... Който да играят със спомена за тати... Той ще продължава да бележи... Дори от небето! Благодаря Ти...!", написа Галя във "Фейсбук", публикувайки снимка на Иван Петков.

Трифон Иванов много обичаше и подкрепяше нападателя на Етър. Почти нямаше мач през последните години, независимо контрола или официална среща, преди която екснационалът да не подвикне и да не го окуражи от трибуните: „Хайде, Иване, да вкараш гол!“.

След последния двубой на Етър голмайсторът призна, че жестът му е правилно разчетен - "Да, точно заради този Велик Българин.“