Даниел Златков е един от малкото български футболисти, играли в първенството на Беларус. Именно в тази държава все още не е спряно футболното първенство. Преди три години той носи екипа на Металург (Солигорск). У нас 31-годишният Златков, известен и с прякора си БГ Роналдо, е носил екипа на Пирин, Ботев (Пловдив), Черно море и Славия. Ето какво сподели популярният футболист за програма "Хоризонт" на БНР:

Капитанът на Левски Живко Миланов претърпя операция

Капитанът на Левски Живко Миланов претърпя операция

Вече е добре и у дома

"Не съм изненадан, че първенството на Беларус се провежда. Там играх и за последно професионален футбол. Държавата е доста различна. Там имат различно мислене. Убедих се наскоро след изявлението на техния президент. Футболът не е спорт №1 в Беларус. Хокеят е далеч по-популярен спорт в тази държава. Явно сега ще искат да го популяризират. На футболни мачове в Беларус ходят толкова хора, колкото и в България.

Нямах проблеми с адаптацията. Там се играе силов футбол, а на мен това ми допадаше. Затова и в срещите, в които играех, ме избираха в идеалния отбор на кръга. Не се чувствах обаче добре. Всичко беше строго. Все едно бях в казарма. Не се чувствах на място. Затова и се махнах. Имам контакти в Беларус, но мисля, че този вирус не е засегнал нито икономика, нито обикновените хора. Видях, че на мачовете проверяват хората. Но ако има заразени, няма да ги хванатс обикновен термометър. Видях им изказвания, че не се притесняват от този коронавирус"