"Надяваме се, че съдебният спор за стадион "Черноморец" ще бъде разрешен съвсем скоро. Ако проблемът с базата се разреши в полза на футбола, ние сме готови до 3 седмици след това да започнем събарянето на сегашния стадион и изграждането на нов супермодерен спортен комплекс", заяви днес на пресконференция изпълнителният директор на Черноморец Ивайло Николов.
   
Срещата на двамата изпълнителни директори Хънков и Николов и старши треньорът Димитър Димитров-Херо беше посветена на края на първенството. Както е известно, заради неизпълнение на клаузите по договора за концесията на стадион "Черноморец", Община Бургас прекрати отношенията си с предишния концесионер Ивайло Дражев. Дражев обаче съди общината, за да получи финансово обезщетение за прекратения контракт.

След като съоръжението бъде освободено от тежести, Общината ще влезе с него в АД-то на Черноморец. "Нашият проект е за съоръжение, което да има 25 000 места, изцяло покрити с козирка, терен, който да отговаря на последните изисквания и запазване и реновиране на 7-те тренировъчни игрища в комплекса. Освен това ще бъдат изградени и спортни зали за останалите видове спорт", обясни още от плановете на  клуба изпълнителният директор Николов.

ХероТой уточни, че времето за изграждането на комплекса ще бъде между 24 и 30 месеца. Селекцията в Черноморец продължава, но до момента има едно сигурно ново попълнение. Това е Костадин Дяков, юноша на Левски, който последно риташе за Родопа.

"Имаме договореност с трима португалски футболисти, но все още договорите не са подписани. Това вероятно ще стане на 25-и юни, когато ще започне подготовката ни. Тогава и те ще бъдат представени официално", каза пък изпълнителният директор по спортно-техническите въпроси Тодор Хънков.
   
На въпрос към старши треньора Димитър Димитров дали действително акулите имат интерес към играчите на Марица Георги Христов и Николай Манчев, той отговори отрицателно.

"Предпочитаме играчи от чужбина, защото те не са толкова скъпи като нашите, а в същото време са с доста качества. Няма да взимаме играчи над 26 години, защото градим отбор за бъдещето. И в момента имаме достатъчно опитни футболисти", каза Херо.
   
Той уточни, че съжалява за загубата на Нафтекс на баража за влизане в "А" група. Според него, щяло да бъде добре за футбола, ако и двата състава са в елита. "Няма да взимаме играчи от Нафтекс, за да не стават спекулации. Можем да направим изключение единствено, ако играчът е без договор и пасва наконцепцията ни", добави Херо.