Черно море победи драматично Ботев (Враца) в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. "Моряците" се наложиха с 2:1 на "Тича" след пълен обрат.

Гостите първи поведоха в резултата чрез Маринов, а Васил Панайотов изравни за "моряците" в началото на втората част, а Курьор направи обрата пълен в добавеното време.

Така варненци заеха 5-ото място с 22 точки, докато тимът на Даниел Моралес е 11-ти с 10 пункта.

Снимка 589477

Източник: startphoto.bg

Отлично впечатление отново остави младата звезда на домакините Николай Златев. 17-годишният играч бе в основата на изравнителното попадение, удари греда по-късно и в добавеното време изработи победното попадение, отчитайки се с асистенция към Курьор.

Черно море - Ботев (Враца), 2:1, (Развой на срещата по минути)
на живо

Черно море - Ботев (Враца), 2:1, (Развой на срещата по минути)

Драма на "Тича"

Срещата започна изненадващо. В 9-ата минута топката достигна до Валбуена на границата на наказатвелното поле, който подаде вдясно към Маринов, а той с едно докосване със силен прав, външен удар направи резултата 0:1 в полза на Ботев. Последва натиск на "моряците", но до чисти положения пред вратата на Костов не се стигна.

Снимка 589468

Източник: startphoto.bg

През втората част атаката на домакините се раздвижи след включването в игра на младия Николай Златев.

Именно 17-годишният играч напредна отдясно в 47-ата минута и пусна отличен пас към Сула, който опита удар, но топката се отби и попадна във Васил Панайотов, той стреля точно и хвърли в екстаз варненската публика за 1:1.

Снимка 589469

Източник: startphoto.bg

"Моряците" продължиха да доминират, но не успяваха да материализират това с попадение.

В 78-ата минута Николай Златев отправи отличен удар от границата на наказателното поле, но за съжаление на притаилата дъх публика, топката срещна страничната греда.

В добавеното време Николай Златев отново блесна след като проби по десния фланг и пусна отличен пас към Курьор, който с премерен удар направи пълен обрат.