Черно море разби Арда с 3:0 като гост в мач от 10-тия кръг на efbet Лига. "Моряците" бяха много по-добрият отбор и заслужено се поздравиха с трите точки.

Снимка 548845

Източник: LAP.bg

Гостите нанесоха своя удар след половин час игра, когато в рамките на 2 минути се разписаха на два пъти. В 29-та Леандро Андраде и Евгений Сердюк взаимодействаха по прекрасен начин и украинецът отблизо вкара топката във вратата. Второто попадение падна около 100 секунди след първото. Влатко Дробаров засече с глава центриране от корнер и накара Иван Караджов да вади топката от мрежата си за втори път.

Снимка 548846

Източник: LAP.bg

Седем минути след подновяването на играта "моряците" нанесоха своя трети удар. Васил Панайотов изведе Стефан Велев сам срещу вратаря и той хладнокръвно го преодоля. Попадението първо бе отменено за засада, но след преглед със системата ВАР се установи, че всичко е редовно и резултатът стана 3:0!

Този гол окончателно сломи надеждите на домакините за нещо повече и те се примириха с поражението. С победата Черно море събра 16 точки и вече е на 5-то място в класирането а Арда се намира на 9-та позиция с 9.

Вижте как се разви срещата по минути!

Арда - Черно море, (развой на срещата по минути)
на живо

Арда - Черно море, (развой на срещата по минути)

"Моряците" не срещнаха проблеми в Кърджали