Голямата звезда на българския футбол Димитър Бербатов ще даде начален удар на приятелския благотворителен мач между тимовете на Балкан(Варвара) и Чико-Бунара(Бяга).

Двата отбора ще се срещнат в неделя от 15 часа на стадион "Балкан", а Берба ще бъде сред ВИП гостите за 70-годишния юбилей на отбора от село Варвара. Идеята на благотворителния мач е чрез него да се съберат средства в помощ на семейството на починалия преди 10 дни вратар на ФК Спартак(Щърково) Тодор Милушев, който си отиде от този свят ненавършил 30 години.

Бербатов: Не ми харесва да подкрепям Манчестър Сити, но не искам и Ливърпул да печели четири трофея

Бербатов: Не ми харесва да подкрепям Манчестър Сити, но не искам и Ливърпул да печели четири трофея

Бившият нападател в сложна дилема

Програмата за честването на юбилея на ФК "Балкан" ще започне още в 11,30 часа на обяд, за когато е планиран протест на клуба срещу БФС във връзка с безумното изваждане на отбора от първенството на "А"РФГ - Пазарджик. Той ще се изразява в блокиране на пътя Велинград - София на т-образното кръстовище до т.нар. Червена сграда край ЖП линията на теснолинейката.

В демонстрацията ще се включат и представители на ФК Зенит(Ветрен дол), чийто клуб също подобно на комшиите си от ФК Балкан е спрян от БФС по безцеремонен начин от участие в регионалното първенство на "Б" РФГ-Пазарджик.

След приключване на протеста футболисти, ръководители, ветерани и фенове ще се отправят към стадион "Балкан", където в 14.00 часа ще бъде открит бюст-паметник на дългогодишния президент и спомоществувател на футбола в село Варвара Васил Гешев. Мемориалът е изграден със средства, събрани от феновете на Балкан в знак на почит и благодарност за всичко сторено от него в продължение на близо 28 години. По време на управлението на Васил Гешев отбора записа едни от най-големите си успехи в цялата клубна история! След откриването на паметника, от името на организаторите за всички присъстващи ще бъде раздаден курбан за здраве.