Валери Божинов коментира бъдещето си след като напусна Септември (София). Нападателят обяви пред dsport, че стартира курс за директори. 

"Нормално е след като Славко Матич ме покани в Септември, аз да съм коректен с него и да си тръгна след неговото напускане. Имаше какво да науча и аз от него, а най- вече младите футболисти на отбора. Аз нямаше как да играя в efbet Лига за Септември, защото реших да не се картотекирам като футболист. Така че нямаше и как да има мой бенефис в мача с Левски, който предстои и на който със сигурност ще присъствам на Националния стадион. Благодаря на всички, с които работих в Септември", каза Божинов.

Валери Божинов се раздели със Септември

Валери Божинов се раздели със Септември

36-годишният стрелец по всяка вероятност е взел решението след раздялата на септемврийци със Славко Матич

"Какво ми предстои в професионален план ли? От средата на ноември съм записал в Италия, в школата в Коверчано, един курс за спортни директори, в който ще се обучавам с много известни бивши футболисти. Исках там да запиша и треньорски курс за лиценз А, но нямат сега такъв и ще го запиша в България, а когато му дойде времето там, в Коверчано, ще запиша за Про лиценз", добави доскорошният помощник-треньор на Септември.

Бъдещето ще покаже какво точно ще работя, но със сигурност ще е свързано с футбола. Може пък да ви стана колега и да коментирам футболни двубои", завърши той.