Членът на УС на Локо (Сф) Бойчо Величков е категоричен, че Атанас Михайлов е бил и ще си остане завинаги символът на "червено-черните". Близо 10 години двамата играят на върха на атаката на "железничарите".

"Ако трябва да определя състава на Локомотив от онези години с няколко думи, то те ща са: "Начко Михайлов и всички останали!", твърди Величков. Двамата разковават Монако, но не само. Ето какво си спомня още Величков за епичните битки по терените рамо до рамо с Бате Начко.

"Спокойно мога да кажа, че Атанас Михайлов е най-добрият футболист, с който съм играл на терена. Начко бе голям човек, голяма личност. Беше класен играч, от когото можеш да се учиш. Беше неповторим. Начко бе ерудирана личност и това му помагаше много на терена. Имаше страхотен авторитет, който защитаваше с невероятна игра. Във всеки един момент можеше да реши даден мач. Казах вече, че дълги години бяхме тандем и благодарение на невероятните му пасове съм вкарал много попадения", връща се назад във времето Бойчо Величков.

Величков и Михайлов се разбират повече от отлично на терена, но и извън него.

"Начко Михайлов ми подаде ръка в състава на Локомотив, а после играта ни увлече. На терена си паснахме повече от добре. Просто изпитвах удоволствие от футбола, когато той бе до мен", казва още Величков и се връща в спомените си към срещите с Монако, в които Михайлов вкарва всичките пет попадения за "червено-черните", за да класира тима напред.

"Върхът на нашето разбирателство бяха срещите с Монако. Мен ме спънаха за двете дузпи, които Михайлов вкара, а аз му асистирах при другите два гола във вратата на французите. След това той вкара и при 1:2, с което ни класира за следващата фаза в турнира за купата на УЕФА. Тогава му излезе и прякорът "Моначко", но в тези срещи Начко бе повече от отбор. Той бе над всички", допълни Величков.