Нови два отбора ще бъдат официално добавени в „Б“ група от БФС след началото на новата седмица. Става въпрос за двата отбора, които завършиха на вторите места в Западните "В" групи.

Витоша (Бистрица) остана подгласник на ЦСКА в Югозападната "В" група, а Ботев (Враца) завърши след Етър в Северозападната. И двата отбора са били поканени от БФС и са дали положителен отговор, пише БТА.

Врачани и бистричани вече водят подготовка за новия сезон, очаквайки формалното потвърждаване на мястото си в „Б“ група. БФС все още няма решение по казуса със Спартак (Плевен), тъй като не е ясно какво ще се случи с преименувания на ЦСКА-София отбор на Литекс. Ако ЦСКА-София е в „А“ група, то клубът има заявен и втори отбор за „Б“. При този случай правната комисия трябва да разгледа и ситуацията с Литекс-2, който би трябвало да изпадне, ако изпада първия тим на Литекс.

Ако и плевенчани бъдат оставени в „Б“ група, то втората дивизия на България става за момента с 13 отбора. Както се знае, Черноморец (Балчик), Калиакра (Каварна), Светкавица и Розова долина (Казанлък) отказаха предложенията да се изкачат в професионалната Втора лига. С евентуалното добавяне на Витоша и Ботев (Вр) бройката може за момента да достигне поне 15 отбора.