Ботев (Пловдив) обмисля да вдигне бюджета за новата кампания. Това ще е свързано с предстоящото участие в Лига Европа. Тимът завоюва квота за втория по сила турнир на УЕФА, след като триумфира с Купата на България. Така канарчетата си гарантираха минимум 4 мача в евротурнирите. При отпадане още в първия квалификационен кръг на ЛЕ, "жълто-черните" ще продължат към Лигата на конференциите.

Ръководството е решило да увеличи финансиите, за да може да бъде подсигурено участието в Европа, както и да има по-качествена селекция.

Наставникът Душан Керкез ще получи до дни новия си договор, който ще е при значително подобрени финансови условия. Следващата седмица шефовете и спортно-техническия щаб ще дадат пресконференция, на която ще обявят доста новини.

На този етап тимът планира да започне подготовка на 12 юни (сряда). Датата обаче може да бъде сменена, ако ПФЛ потвърди сблъсъка за Суперкупата на 3 юли. Тогава Ботев може и да направи първа тренировка на 10 юни (понеделник). На този етап опциите за лагер са две - чужбина и Правец, като засега се клони повече към втората. Навън обаче "канарчетата" може да изиграят по-качествени контроли.

Очакват се 4-5 класни попълнения, които да подобрят качеството. В мача със Славия в понеделник Керкез ще даде повече игрови минути на резервите и някои момчета от дубъла. Ботев вече се класира за Лига Ервопа и в шампионата ще доиграва сезона.