Градските съперници от Пловдив Локомотив и Ботев се намират на коренно различни позиции в първенството.

Черно-белите затварят челната тройка, докато жълто-черните са предпоследни с едва 1 спечелена точка от 5 мача. Между тях обаче има една прилика - те са най-грубите отбори в шампионата, отбелязва "Тема спорт".

Георги Атанасов: Вие не сте Левски, а Ведомостта се оказа по-силна от любовта...

Георги Атанасов: Вие не сте Левски, а Ведомостта се оказа по-силна от любовта...

"Съчувствам ви в човешки план"

Ботев е на 15-о място по получени картони - 18 жълти, 1 втори жълт и 1 директен червен, като е изиграл 5 срещи. Локо е с двубой повече и 20 жълти, 1 втори жълт и 1 директен червен картон.

Двама играчи на тима от Коматево бяха гонени - Джеймс Eтo"o при 0:2 в гостуването на Локо Сф, както и Па Конате - при 2:3 от Ботев във Враца. Първият бе отстранен още в началото на двубоя при 0:0 в "Надежда". Тоест, лиши тима си от евентуална точка или точки и може би по-високо място в класирането.

Локо Пд пък щеше да е първи, ако в неделя бе надвил Локо Сф (0:0) в столицата. В 69-ата минута обаче Александър Василев остави съотборниците си с човек пo-малко на терена.

Крилото на състава от "Лаута" Бирсент Карагарен е с 4 официални предупреждения, а Мертенс от Ботев е с 3, но в 5 срещи...

Видно е, че Александър Томаш и новият треньор на жълто-черните Желко Копич трябва да обърнат сериозно внимание на държанието на подопечните им на терена.