Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще помогне на пловдивските футболни грандове. Министър-председателят даде за пример Лудогорец за това как трябва да се развива един клуб.

"А за реакциите - сигурен съм, че ще има хейт, но дано е по-малък. Аз лично смятам, че Пловдив има по-голяма нужда от нов мост над Марица и Околовръстно шосе, защото градът се разраства и се задъхва. Но съм такъв - когато съм обещал нещо, го правя. Не мога да се отмятам като другите и затова хората ми вярват. Знам, че ще има реакции и от другите клубове. Наскоро се срещнах с президента на Локомотив (Пд) Христо Крушарски. Там също ще помогнем.

Бойко Борисов: Ще осигурим парите за стадион "Христо Ботев", но при едно условие

Бойко Борисов: Ще осигурим парите за стадион "Христо Ботев", но при едно условие

"Стадионът да е общински"

Лошото е, че футболът не се управлява ефективно и клубовете не могат да се издържат. Макар че Лудогорец показа как когато собственикът лично държи нещата под контрол и се интересува за какво се харчат парите му, клубът върви нагоре и се самоиздържа.

Точно обратното е в Левски - през две-три години сменят собствениците, всеки сезон въртят по два отбора и пак не вървят. Футболът може да се издържа сам, но се иска работа.

Преди години като младеж идвах в Пловдив за гостуванията на Левски и помня пълните стадиони. Входовете оставаха отворени до средата на първото полувреме, за да могат да влязат всички. Нямаше и едно свободно място. Ако се прави продукт, ако хората се върнат по стадионите, клубовете ще печелят", каза премиерът.

Премиерът Бойко Борисов с нова солидна спортна проява

Премиерът Бойко Борисов с нова солидна спортна проява

Купата на Витоша беше връчена от легендата Емил Спасов