Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира преизбирането си начело на футбола ни. Михайлов е разочарован от Любослав Пенев и Николай Илиев. Според него позицията на Христо Стоичков да не заема страна е била достойна.

"На по-честен конгрес не съм присъствал, а това е четвъртият, който печеля! По време на конгреса имаше представители на държавата - министърът на спорта Кралев, Стефка Костадинова, вицепрезидентът на УЕФА Райнхард Гриндел, който е и шеф на немския футболен съюз, представител на ФИФА. Никой от тях не е казал, че този конгрес не е честен, дори казаха, че е прекалено демократичен, защото и двата вота преминаха при тайно гласуване. Всеки един от 512-те делегати гласува както за президент на БФС, така и за 14-членове на изпълкома, а процедурата отне много време. Само за пример ще кажа, че немският футболен съюз е от 212 делегата, а в България те са с 300 повече. В Германия гласуването е явно, а у нас тайно, което гарантира, че процедурата нямаше как да бъде по-честна и демократична.

Няма никакви кухи клубове. Всички делегати, които участваха в гласуването бяха излъчени от регистрирани клубове. Комисиите бяха гласувани на когреса. Имаше предложения от страна на кандидатите за президент на БФС относно членове на футболни комисии, които не бяха гласувани. Най-голямото число, което постигна опозицията, бе предложението Пламен Марков да влезе в една от комисиите, но той събра едва 46 гласа. Другите над 440 бяха против! Абсолютно всички решения бяха взети и гласувани на Конгреса, който е най-висшият футболен орган в България. Всичко останало са спекулации от страна на моите опоненти, които проведоха негативна кампания от началото до края.

Естествено, че съм разочарован от Любослав Пенев и Николай Илиев. Но хората ме познават и знаят, че аз съм позитивен човек и по тази причина не съм отговарял на атаките и обидите по мой адрес. Моят отговор на атаките беше резултатът от конгреса!

Очевидно е, че тези хора имат много къса памет. Единият от опонентите ми съм му давал 3 години заплата, за да класира отбора на световното първенство. А той само вдигна ютията и после изгори покривката! Прави се всичко възможно, за да се класира националният отбор на голям форум. Националите имат абсолютно същите условия, каквито имат и колегите им от Германия. Подсигурени са им бази, премии, екипи и контроли. Даден е кредит на доверие и на треньорското ръководство, част от което е съставено от немски възпитаници. Вижда се, че има ред в националния отбор. Но отборът не е сам за себе си, а олицетворение на футбола, който се играе в България. Играчите в националния отбор се готвят в техните клубове преди да бъдат повикани на лагер сбор, където вече се подготвят тактически. Ние тук не ги правим играчи, а им даваме шанс да се развиват и да скочат по-високо. Това е процес, който зависи от всички клубове и треньори.

Трябва да попитате Стоичков на кого е симпатизирал за конгреса. Аз нямам контакт с него, за да разбера защо не е заел позиция. Според мен поведението му беше достойно!", каза Михайлов пред БЛИЦ.

Борислав Михайлов прие емира на Катар в базата в Бояна

Борислав Михайлов прие емира на Катар в базата в Бояна

Шейх Тамим бин Хамад ал Тани е на посещение в България