Борислав Михайлов може отново да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз, научи "24 часа" от сигурен източник. За това обаче има едно задължително условие - смяна на управляващите у нас.

Капитанът на националния отбор, който стигна до 4-о място в света през 1994 г., подаде оставка като шеф на футболната ни централата на 18 октомври миналата година. Това стана след срамния за България мач срещу Англия на стадион "Васил Левски", който беше на път да не завърши заради расистки скандирания. Тогава Михайлов получи ултиматум да подаде оставка, защото иначе държавата шеще да прекрати всякакви отношения с футболния съюз. В момента временно изпълняващ функцията президент е вицето на Михайлов Михаил Касабов.

Всъщност бившият вратар се води президент в оставка, тъй като тя може да бъде приета единствено от конгрес на БФС. Такъв ще има на 11 декември. Според член 39 от устава на централата крайният срок за подаване на кандидатури е 15 дни по-рано, или 26 ноември. Най-късно 5 дни след това пък трябва да бъдат обявени имената на хората, които ще се борят да управляват БФС.

До момента са обявили, че ще се кандидатират, създателят на явлението в българския футбол през 90-те години на миналия век Нефтохимик Христо Порточанов и финансовият благодетел на Марица Христо Христов.

Михайлов бе избран за президент на БФС през 2005 г. След това бе преизбиран през 2009,2014 и 2018 г. При евентуална смяна на управляващите в България Михайлов е готов да задейства влиянието си във футболните структури из страната и да се бори за нов мандат начело на централата.

Срещу него обаче тече и разследване от страна на полицията заради неправомерно изразходване на средства.