Президентът на БФС Борислав Михайлов говори пред медиите след извънредното заседание на Изпълкома. След него стана ясно, че от следващия сезон ще има един изпадащ от Първа лига, който няма да играе плейоф за оставане. Беше обявено името и на новия национален селекционер - легендата Красимир Балъков.

Ето какво каза Михайлов:

"Отбор, който е взел най-малко точки в шампионата, не е много логично да играе в плеофите за оставане в групата. Този с най-малко точки трябва да изпада, както се случва в първенствата без плейофи. След 32-ия кръг изпада този отбор и след това всички отбори играят един и същи брой мачове. Броят на мачовете се запазва. Всички хора, зрители и телевизия са доволни от този формат. Първенството е много интересно. Не се знае кой ще бъде шампион. Има спор кой ще изпадне. Има напрежение във Втора лига кой ще бъде на бараж. Смяната на схемата е оправдана.

Снимка 423227

Източник: LAP.bg

По никакъв начин изваждането на Верея няма да се отрази на българския футбол. Това са сигнали на УЕФА, има достатъчно съмнения. Самите ръководители на Верея са знаели за това нещо, били са и глобени. Никъде не е цитиран друг отбор. Обвиненията са само срещу Верея. Работим много сериозно срещу "черното тото". Преди 4 години имаше 46 сигнала срещу български отбори. Сега има пет срещу български отбор. По правилник на петия сигнал отборът се вади от групата.

До две години е реалистично чисто финансово да въведем ВАР. Ние трябва да преценим дали е подходящо за българския манталитет и родните стадиони. Аз искам да се убедя самия себе си, че е от полза на българския футбол.

Процедурата по лицензирането не е приключила. Към момента нещата не изглеждат зле за клубовете. В момента се гледа само Първа лига. Нещата са доста по-добре.

Не сме се събрали за миналото, а за бъдещето. Питайте Хубчев защо си тръгна. Има оферта от клуб. Двоумеше се. Той така реши. Никой не го е гонил. Както каза Балъков, направи добра основа. Питайте за бъдещето. Хубчев ми каза, че е раздвоен. Това е негово решение. Лично решение на мъж, който е на 50 години. Няма нито боб, нито царевица. Ситуацията е такава, така се е случило. Беше трудно да намерим селекционер за толкова кратко време и се радвам, че Краси се съгласи".

Официално: Красимир Балъков е новият селекционер на България

Официално: Красимир Балъков е новият селекционер на България

Първите мачове за Балъков начело ще са квалификаците срещу Чехия и Косово