Борис Станков, който е част от екипа на кандидат-президента на БФС Димитър Бербатов, отговори на Христо Крушарски. Той направи това чрез една от социалните мрежи.

Както е известно босът на Локомотив Пловдив даде интервю пред БНТ, в което атакува Станков, като заяви: "Има хора във Футболния съюз, дори в екипа на Бербатов, които 8 години са били в БФС. Къде са били досега? Какво са правили досега? Едни младежи - англичани - които дойдоха при нас, не успяхме да ги регистрираме".

Бербатов продължава обиколката си в страната

Бербатов продължава обиколката си в страната

Следващата спирка е Стара Загора

Ето и отговорът на Станков:

"До г-н Христо Крушарски

Тъй като днес г-н Крушарски си позволи да използва примери и да прави коментари, бих искал официално да му отговоря с факти и обстоятелства, с които силно се съмнявам, че той е наясно:

1 Въпросните международни трансфери, които визира г-н Крушарски наистина се провалиха, тъй като бяха въведени в международната система за трансфери няколко часа преди затварянето на трансферния прозорец.

2 Тъй като аз самият бях в чужбина на лагер с младежкия национален отбор и съм имал работни задължения до късно същата вечер, трансферите не бяха осъществени, защото не успях да вляза в системата след 23:00 ч. вечерта.

3 Тази грешка наистина я допуснах аз, защото не бях проверил и си понесох последствията- бях наказан дисциплинарно.

Между другото, това е единствената грешка, която съм правил за 9 години, свързана с международните трансфери.

Важно е да се отбележи, че като ФИФА ТМС мениджър аз отговарях за абсолютно всички международни трансфери, не само за ПФК Локомотив 1926 Пловдив и е лудост да се твърди, че съм го направил нарочно.

4 Цялата вина за провалените трансфери беше прехвърлена върху мен, за което нямам нищо против, НО вина имаше и клуба, тъй като абсолютно никой не се свърза с мен нито по писмен начин, нито по телефона да ме уведоми, че се качват международни трансфери в системата в извън работно време, часове преди да затвори системата.

По тази тема толкоз!

Крушарски: Футболният човек е свикнал само да получава

Крушарски: Футболният човек е свикнал само да получава

Нещата са ясни при нас, ако някой не го устройва, вратата е отворена и да отива да си изкарва повече пари, споделя босът

В допълнение, бих искал да кажа на г-н Крушарски следното, тъй като повдигна темата, за това какво съм допринесъл и какво съм правил в БФС 9 години:

1 Завършил съм Спортен Мениджмънт в Англия;

2 В БФС съм отговарял за всички международни трансфери и през всичките 9 години съм помагал на всички клубове да извършат успешно своите трансфери, включително и на ПФК Локомотив 1926 Пловдив.

3 Отговарял съм за всички спорни случаи на ФИФА, които минават през БФС.

4 Бил съм мач мениджър на младежкия национален отбор, както и директор на квалификации за юноши до 19 г. и до 17 г.

5 През 2015 г. завърших със Сертификат на УЕФА за Футболен мениджмънт.

6 През 2019 г. завърших със Дипломата на УЕФА за Футболни лидери.

7 През 2019 г. станах най-младия член на комисията на УЕФА за Статута и Трансферите на Играчите.

8 През 2020 г. ме приеха в Магистърската програма (MESGO) за Упраление на Спорта, в която взимат участие само най-заслужилите служители на спортни федерации от целия свят, може би съм и най-младият.

9 От 2017 г. съм Делегат на УЕФА, като съм отговарял за организацията на мачове от турнирите на Лига Европа, Шампионска Лига и Европейско първенство.

Имайки предвид горепосоченото, много моля г-н Крушарски първо да се подготви преди да говори за хора, които не познава и очевидно не е наясно какво са постигнали. Рядко си позволявам да изразявам мнението си публично, тъй като съм свикнал да се доказвам с работа, а не с публични изяви.

И не на последно място искам да кажа на г-н Крушарски, че се гордея, че съм част от екипа на г-н Димитър Бербатов и твърдо смятам, че всеки един от нас има конкретни знания и опит, които никой не може да оспори.

Сашо Станков за Крушарски: Има селяндури, които до вчера са били на магаре, сега смятат, че са измислили Мерцедес

Сашо Станков за Крушарски: Има селяндури, които до вчера са били на магаре, сега смятат, че са измислили Мерцедес

Специалистът с остри критики към собственика на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски

За да се ръководи БФС е необходимо да имаш специфични и конкретни знания, опит и международни контакти, а не умения по общи приказки. Тези качества изключват стругарството като професионална квалификация.

С уважение,

Борис Станков".