Президентът на БФС Борислав Михайлов е говорил с премиера Бойко Борисов и министъра на спорта Красен Кралев за проблемите около съдийството във футбола ни. Всеки сигнал или обаждане на съдия ще се дава директно на прокуратурата, разкри Михайлов. 

"Много трудно се издържа на такъв натиск. Напрежението от последните кръгове, в които се допуснаха съдийски грешки, се увеличи, а те в България винаги се смятат за нарочни, с което твърдо не съм съгласен. Навсякъде се допускат грешки. Да не говорим за Англия, където съдиите грешат всеки мач. Но там никой не познава нито президента на футболната федерация, нито шефа на съдиите!

От първата минута на мача коментаторите започват да обсъждат дали има или няма тъч, корнер... В същото време никой не говори за тактика, за качества на футболисти и за селекция! Човек, когато гледа мач вкъщи, слуша коментаторите, които постоянно са се съсредоточили върху грешките на съдиите, а не върху начина на игра на отборите. По 10 пъти се повтарят положения за отсъдена дузпа, а съдията има само части от секундата, за да реши. Петров не можа да издържи на напрежението около него и съвсем нормално приех оставката му", каза Михайлов пред БЛИЦ.

"Не мога да знам дали към Петров са били отправяни смъртни заплахи. Със сигурност Петров е получавал неприятни СМС-и. Това е категорично! Не е ясен новият шеф на съдиите. Не съм човек, който обича да уволнява и да приема оставки! Даже вечерта преди да приема оставката на Петър Петров не съм спал. Вчера реших да приема оставката му. Не беше никак лесно. Все още не съм мислил кой ще го наследи на поста.

Той беше първият шеф на съдиите, който беше на заплата при мен, точно за да бъде опазен от всякакви заплахи или предложения за благини, които да приеме или да не приеме. Говорил съм с премиера и с министъра на спорта и ще провокирам обща среща с шефовете на клубовете, на която те трябва да обещаят, че няма да оказват влияние. Ако те не дадат такова обещание, всеки сигнал при обаждане към които и да е съдия ще бъде даден на прокуратурата", добави той.

Борислав Михайлов за БФС, Любослав Пенев и Христо Стоичков

Борислав Михайлов за БФС, Любослав Пенев и Христо Стоичков

"Ицо постъпи достойно"