Благой Георгиев даде интервю за Gong.bg. Халфът говори за новооткритата си футболна школа и за събитията в родния футбол в последно време.

"Като гледам най-добрите футболисти в българското първенство са на моите години - Камбуров, Бадема, Жоро Илиев. Въпреки че са на по-напреднала възраст, то явно нещо отдолу куца. Не излизат кадри от години насам. Искам да има повече футболисти, които да излизат от нашата страна. Реших да взема "нещата в свои ръце" и това е причината за академията. Сега имам повече време да следя българския футбол. Откакто съм тук, имам време. Гледам мачовете, но е рано да се каже кой ще е шампион. Лудогорец винаги е фаворит, ЦСКА ще е конкуренция. За мен тези два, но казвам, че Лудогорец не са това, което бяха преди три-четири години. Важно е, че има такъв отбор с президент и организация, че може да се постигнат големи неща.

БАТЕ (Борисов) не е този БАТЕ, който знаем. ЦСКА има реални шансове да продължи. Тотнъм - няма какво да говорим, тъй като знаем какъв отбор са те. Лошото е, че са без публика Локомотив, но това са 90 минути и всички знаем, че фаворит са англичаните, но Локо е силен отбор сега.

Белчев: Ако в Европа не си готов на 100%, нищо добро не те чака! ЦСКА излиза само за победа срещу БАТЕ

Белчев: Ако в Европа не си готов на 100%, нищо добро не те чака! ЦСКА излиза само за победа срещу БАТЕ

Вижте какво още каза треньорът

За класирането на националите има два мача. От "нашата черга" са съперниците. Не трябва да се притесняваме. Не сме по-зле от тях, със сигурност, така че силно се надявам да се класираме за Европейското първенство. Такъв шанс отдавна не сме имали. Оставаш сърцето си на терена, ако изгубиш, загубиш, но няма да имаш притеснения след това, че си паднал. Всички, когато играех аз, бяхме в чужбина. Явно сега така е станало, че в чужбина не вярват на българите. Една Сърбия, която е колкото нашата страна, има навсякъде играчи, и то в топ отбори. Дори в Македония продават играчи - от Работнички в Турция. Ние се молим за по 100 - 200 хиляди евро да ги дадем в някой посредствен отбор. Всичко идва от ДЮШ и развитието на футболистите. Мениджърите помагат, а и пречат. Въпросът е да не се навъртат много агент. Ако имаш мениджър, който е като част от семейството ти, той ти търси най-доброто. Ако има много маймуни на един клон, вижда се какво става. Филип Кръстев е много добър футболист, който го показва всеки мач. Като има качествата, ще те видят. Аз съм имал много случки с мениджъри, но не искам да се връщам. Забравил съм ги тези хора, така че не искам да ги коментирам.

БАТЕ не е страшилище, вижте състава на отбора

БАТЕ не е страшилище, вижте състава на отбора

Има играчи от Сърбия, Хърватия, Черна гора, Босна и... един французин

Естествено, че пандемията беше изпитание - това ни го дава Господ. Не трябваше да има тази паника. За мен това е вирус, с който трябва да живеем и да свикнем. Той няма утре да се махне. Живеем с него, каквото трябва да се спазва, се спазва. Радвам се, че България устоя да не затвори църквите. Виждате колко добре се справихме и Господ ни се отблагодарява. Моето обкръжение станаха по-вярващи. Когато има трудности, неволи, единственото, което може да те крепи, е вярата. Това е лошото на хората, че само в такива моменти се сещат за нея, а през другото време мислят само за житейските неща, което е голям проблем. Сигурно сега като ме слушат хората, ще кажат "този ли ще ми говори". Може и да е така, но хората не вярват на никой - патриарси и сходни хора, а точно на такива хора трябва да се вярва", завърши Георгиев.

Благой Георгиев: Има недостиг на добри треньори, футболът ми липсва

Благой Георгиев: Има недостиг на добри треньори, футболът ми липсва

"Опитват се да ми подливат вода за Вардар (Скопие)"