Бивши футболисти на Левски и Локо (Сф) донесоха победата с 3:0 на Възраждане 2020 срещу Олимпиец в мач от първенството на Футбол 9 в столицата. Родените през 2009 година таланти на треньора Йордан Димитров имаха пълно превъзходство на терена в "Уинбет Арена", но успяха да пречупят коравия си съперник едва след почивката.

През първата част се стигна до около 10 корнера пред вратата на Олимпиец, но гол така и не падна. Веднъж дори топката се удари в гредата и разходи по голлинията, но не я премина.

Малко след началото на второто полувреме привлеченият от Левски нападател Мартин Шопски бе изведен по чудесен начин сам срещу вратаря, преодоля го и прати топката в мрежата за 1:0.

Превъзходството на Възраждане 2020 продължи и малко по-късно се стигна до безспорна дузпа, реализирана от централния защитник Александър Николов. Това беше и първи гол в официален мач за отбора на Николов, който също дойде от Левски. Защитникът се завърна в игра след едномесечно отсъствие заради счупена ръка и веднага показа безспорните си качества.

Крайното 3:0 бе оформено с майсторски шут в ъгъла на Мартин Люнчев, който преди години е носил екипа на Локо (Сф). До края и двата отбора имаха шансове за гол, но резултатът се запази. А вратарят на Възраждане 2020 Стилиян Пъдарев запази "суха" мрежа и заслужи премията, обещана за това от баща му Христо, който е член на УС на клуба. Победата бе посветена на отсъстващия халф Денислав Пейчев, който е със счупена ръка.

"Доминирахме през целия мач и логично стигнахме до победата. Доволен съм от старанието на всички деца и благодаря още веднъж за всеотдайната подкрепа на родителите. Продължаваме да работим все така упорито и да напредваме", заяви след мача треньорът Йордан Димитров, който е смятан за един от най-перспективните ни млади специалисти.

Възраждане 2020 с драматична победа в първенството

Възраждане 2020 с драматична победа в първенството

Триумф над РД Спорт с 6:5