Една от основните стъпки в процеса по дигитализация на българския футбол, заложен като приоритет в стратегическата програма на Българския футболен съюз (БФС), бе реализирана с въвеждането в употреба на обновената онлайн академия, разработена в помощ на футболните клубове, треньори и специалисти от цялата пирамида на играта у нас, пише официалният сайт на БФС.

Пред повече от 200 участници от цялата страна главният методист на централата Лъчезар Димов проведе началния онлайн курс по обучение за работа с академията, достъпът до която е напълно безплатен за всеки треньор или клуб от системата на футбола в страната.

Платформата предоставя уникална възможност за всеки член от българското футболно семейство, тъй като съдържа стотици упражнения и цели тематични тренировки, придружени от подробни описания и треньорски насоки, както и възможност за поддръжка на база данни. Едно от главните достойнства на академията е възможността треньорите сами да създават тренировки и упражнения чрез специалната програма за скициране.

Академията дава възможност да се протоколира целият тренировъчно-игрови процес, както и представянето на отделните състезатели, а също така, според нуждите на съответния клуб или треньор, да се създават различни бланки за оценяване.

Други предимства са свързани с възможността за изготвяне на краткосрочни, средносрочни и дългосрочни графици на тренировки, споделяне на упражнения с други членове на клуба.

Модерната платформа по холандски модел разполага и с видео портал, в който всички тренировки са анимирани, а част от упражненията са придружени от видеоматериали. Всеки треньор, независимо от професионалния си стаж и статут, може да съхранява и видеа от мачове и тренировки.

Достъпът до онлайн академията е отворен за всички желаещи и е възможен след заявка на следния имейл адрес: lachezar.dimov@bfunion.bg. В нея всеки кандидат трябва да упомене задължително името на клуба и имената на треньорите или лицата, които ще използват акаунта и техните имейл адреси.

Крайният срок за подаване на заявки е 31.01.2023 г.

Днес изтича ултиматумът на Левски към БФС

Днес изтича ултиматумът на Левски към БФС

И двете страни май са забравили за него