Димитър Бербатов няма да се завърне в националния отбор по футбол. Тази новина стана факт преди броени минути, когато лично Митко обяви финалното си решение по време на  своята пресконференцията в София, която даде по повод трансфера му в лондонския Фулъм.

Новото попълнение на „котиджърс" заяви, че времето му в националния отбор вече е минало, въпреки че селекционерът  Люболсав Пенев е направил всичко възможно, за да го върне в държавния тим чрез поредица от срещи и телефонни разговори.

Според Бербо, вече  е време някой друг да поеме отговорността в тима на България, като изрази надежди,  че той ще продължи възхода си под ръководството Пенев.

Друг любопитен момент от изказването му по темата „национален отбор" бе свързано с това, че нито един от ръководните хора в БФС не се е свързал с него, за да му предложи да облече отново екипа на България.

„Любо Пенве направи всичко възможно,за да ме върне. Срещахме се няколко пъти. Той ми каза, че ме иска. Мисля, че той е правилният човек за националния. Времето ми обаче като футболист  минава. Ако беше треньор на клубен отбор,  може би щях да ида при него, но за националния  е късно", заяви Митко.

„Вие всички питате ръководните хора от БФС дали трябва да се върна, защо един път не ги питахте, дали ми се обадиха. Никой никога не ми звъннал от тях, но сега каквото и да се случи,  аз не бих се върнал, защото връщане назад няма", бяха тежките думи на родният нападател..

„Лошо е, че от сегашните момчета,  не виждам нито един, който да прилича на мен, да го вида и да кажа, ето този става. Надявам се някой ден това да се случи и това да бъде скоро, и най-накрая да ме оставите на мира с тези въпроси.", изрази надежда благоевргадчанинът.

Бербо не даде ясен отговор, дали ще изпълни заканата „ да ни оправи футбола".

„Вижте ме как се обличам със костюми. Вече се  готвя  за някакъв пост. Спортувам, че да изглеждам добре. Засега обаче няма как да направя каквото и да е относно промени в БФС. Аз съм футболист, като се откажа ще видим", загадъчно завърши новият играч на Фулъм.