Тодор Батков коментира и днес расисткия скандал, който се разрази по време на европейската квалификация между България и Англия.

Бившият президент на Левски сподели мнението си и за ситуацията в българския футбол като цяло:

"Аз съм убеден, че въпросът с оставката на Борислав Михайлов трябва да бъде решен на конгрес. Основното е да се отчете период от време, преди всичко и най-вече да се избере президент.

Официално: Борислав Михайлов подаде оставка!
Обновена

Официално: Борислав Михайлов подаде оставка!

"Той ще продължава да помага за развитието на българския футбол"

Формално устава не го познавам, но не мисля, че който и да е от заместниците има мандата, доверието, да управлява БФС до края на пълния мандат, до 2022 г. Мисля, че е нормално и логично оставката да бъде приета от Изпълкома и веднага да се пристъпи към свикване на конгрес, това е според мен.

Според мен, по-неприятният резултат от расисткия скандал на мача е голямото дискредитиране, което като нация, като народ, като граждани изживяхме и продължаваме да изживяваме. Действително, като че ли обаче, основната идея беше да бъде постигната така желаната от някои големи клубове промяна в БФС.

Тодор Батков: Михайлов направи много, някои "елементи" просто не трябваше да са на стадиона

Батков: Михайлов направи много, някои "елементи" просто не трябваше да са на стадиона

"Чух, че тези провокации са предизвестени"

Мисля, че промяната ще бъде за добро, но не бива да анатемосваме Боби Михайлов. Той пое БФС в един много тежък момент, след скандала с ръководството начело с Иван Славков и наложеното му наказание.

Някой трябва да се хване и да приложи закона за футболното хулиганство. Законът предвижда една облекчена процедура, при доказано противоправно поведение в рамките на стадиона, изразяващо се в използване на пиротехнически средства, прояви на расизъм, просто се забранява посещението на футболни мачове, точка", каза Батков.

Петър Хубчев: Расизмът е проблем в България

Петър Хубчев: Расизмът е проблем в България

"Това, което се случи, е срамно и от него боли дяволски"