Собственикът на Левски Тодор Батков нападна остро БФС заради ЦСКА. До него дошла информация, че футболната централа ще даде гаранции пред УЕФА за финансовото състояние на "червените" и по този начин тимът от "Армията" няма да има проблеми с участието си в евротурнирите наесен.

"Защо на ЦСКА се помага, след като клубът е потънал в дългове. Ако НОИ и БФС не вземат мерки, ще сезирам УЕФА за тези нарушения. Призовавам шефът на НОИ да изнесе публично цялата информация за дълговете на Левски и ЦСКА и как са погасявани във времето. Разсрочването на задължения не е правомощие на НОИ, а на Европейската комисия", обяви Батков пред "Гонг".

"Този път няма да останем безучастни, ако ЦСКА продължат да бъдат толерирани да получат лиценз”, добави той.

"Това което държа да почертая, че ЦСКА, който заслужено стана шампион, дължи колосални суми на бюджета предимно на НОИ. Това е така в последните 5-6 години. Такъв проблем Левски не е имал никога. Всяка година ЦСКА минава покрай капките с някакви преференции с действителни или не документи", гневи се Батков.

"Левски няма да играе в Шампионската лига дори и при най-лошо стечение на обстоятелствата за ЦСКА. Заявявам го най-отговорно. Ако трябва Локомотив София да играе. Левски тази година не заслужи да играе. Който трябваше да си понесе отговорността, си я понесе за всичко това. Тази година заслужихме да играем в УЕФА и ще играем там", отсече Батков и пожела успех на ЦСКА от ефира на Дарик.