Българският Отбор на надеждата написа нова страница в историята на родния футбол, завършвайки наравно 5:5 в редовното време срещу силния състав на Бразилия в мач от Световното първенство по футбол за бездомни хора в Кардиф, Уелс.

При изпълнението на дузпи латиноамериканците бяха по-точни и взеха 2 точки от двубоя, докато българските национали останаха с една точка, според регламента на състезанието.

С резултата от мача срещу трикратния световен шампион в турнира националите си осигуриха второто място в предварителна група D на Мондиала и във втората групова фаза ще срещнат фаворитите в шампионата Мексико и Чили. По-рано през деня българският тим надигра състава на Словения с 9:1 и така съумя завърши без да бъде победен в редовното време участието си в първата част от шампионата.

Двубоят с Бразилия беше изключително оспорван и в по-голямата му част на таблото беше изписано равенство. Първото полувреме завърши при резултат 3:3 с две попадения на капитана Иван Петров от сливенската махала "Кумлука" и Васил Петров от столичния квартал "Факултета".

През втората част отборите си отбелязаха по още две попадения, като отново точен за България беше Иван Петров. По регламент при равенство се изпълняват дузпи, докато един от двата отбора отбележи, а другият не успее. Първи за България изпълни Васил Петров, но вратарят на Бразилия успя да избие удара. Същевременно в ответната дузпа латиноамериканците бяха точни и взеха двете точки в мача. Отново отличен мач с фланелката на България направи вратаря Асен Трайков.

Борислав Фердинандов остава селекционер на Отбора на надеждата

Борислав Фердинандов остава селекционер на Отбора на надеждата

"Той доказа, че е отличен футболен специалист"