След като през изминалия сезон в родния футбол беше поставен рекорд - малко над 40% от всички играли футболисти бяха родени извън България (176 от 439 общо), колегите от "Мач Телеграф" очакват през кампанията 2022/23 този рекорд да падне. Но и друго е любопитно във връзка с легионерите - огромният брой на чуждестранните треньори. Новият сезон ще стартира с 6 специалиста, които не са българи - Анте Шимунджа (Лудогорец), Саша Илич (ЦСКА), Азрудин Валентич (Ботев), Златомир Загорчич (Славия), Славко Матич (Септември) и Фулвио Пеа (Хебър).

Това ще е изравнен рекорд. За последно така беше през сезон 2008/09. Тогава шестима чужди треньори в елита бяха Драголюб Симонович (Сливен), Драган Канатларовски (Локо Пд), Драгомир Окука (Локо Сф), Слоботан Сташевич (Спартак Вн), Наджи Шенсой (Беласица) и Стевица Кузмановски (Славия).

По този показател България е лидер на Балканите, като само Гърция има равен с нашия брой на чуждестранните треньори. За справка, Сърбия разчита изцяло на свои специалисти, като същото важи за Албания и Северна Македония. В Румъния легионерите са двама, а по трима са чужденците в Босна, Словения и Хърватия.

Ясно е кога ще бъде мачът за Суперкупата

Ясно е кога ще бъде мачът за Суперкупата

Вижте тук