Красимир Балъков, покрай предстоящия мач на ФК ЦСКА 1948 с Берое, коментира и общото състояние на футбола у нас. Той беше категоричен, че трябва да се направи тотален рестарт. Бала е на мнение, че управляващите най-популярната игра не си дават реална представа къде се намираме на футболната карта.

"За мен шеф на БФС трябва да бъде човек с амбиции и идеи, които да реализира. Ножът е опрял до кокала. Докога ще чакаме? При всички положения той трябва да бъде обграден с футболни хора. Не може кадърен човек в бизнеса да оправи проблемите на българския футбол, ако няма човек до него, който да разбира футбола. Аз нямам тези виждания за президент на БФС.

Ето например Ицо Стоичков. Слагаме го за президент на БФС и нека видим дали ще цепи басма на някого. Той обаче си работи в чужбина и си играе голф. Когато е имал възможност да работи, някой го е изпъдил.

Нашите млади футболисти не са на това ниво и да отидат да играят с Англия. Новият треньор ще отвори пътя на младите, но трудно ще направи нещо. Аз исках да променя нещо. Забраних на вратарите да ритат топката напред.

Вярно, паднах от Англия, но показах, че искам да се промени нещо. С тази концепция, която беше обсъдена с Изпълкома, трябваше да променим нещата. Всичко отиде на кино заради една загуба с 0:6 от Англия. Нямаме никаква реална представа къде се намираме. Ние сме под Албания и други държави, които преди биехме със затворени очи", сподели натъженият специалист.

Красимир Балъков: Ще се борим за Европа, друг е въпросът доколко сме подготвени

Красимир Балъков: Ще се борим за Европа, друг е въпросът доколко сме подготвени

"Един ден може и да дойдат чужденци, но бъдете сигурни, че те ще бъдат по-класни от българите"