Президентът на ПФЛ Атанас Караиванов говори пред "Домът на футбола" по актуалните теми в родния ни футбол.

"Първенството започна интересно. За първи път от доста години отново имаме 16 отбора в елита. Сега се връщаме към формат с 16 отбора, ще има плейофна фаза. Доказателствата са ясни. Много интересно дерби Любослав Пенев срещу Мъри Стоилов. В този момент трябва да се доверим на този формат. Първият кръг стартира много добре.

Да се надяваме, че отборите ще защитят идеята да са толкова отборите и схемата на първенството. Знаем, че има тимове, които не са в цветущо финансово състояние. Нека обаче се види как ще функционира тази схема. Имаме повече градове. Отново имахме отбори, които не са напълно готови с тяхната база.

Турнирът за Купата жъне успех, защото този формат не е променен. Колкото по-рядко и трудно променяш правилата, толкова си по-успешен. Стана уникален финал, който показа потенциала на българския футбол. Това беше огромен приход за българския футбол.

Стилиян Петров: Искаме да направим промяната по различен начин

Стилиян Петров: Искаме да направим промяната по различен начин

"Националният отбор трябва да бъде воден от българин"

Преди да тръгна да се кандидатирам, разговарях с Борислав Михайлов. Първата ни стъпка е да опитаме да се подготвим за всичко, което е написано в уредбата. Ще направим всичко в рамките на нормалното. Поискал съм контакт с футболния съюз, доверие и възможност да изпълним това, което наредбите предвиждат.

Нека се докажем в определен период, за да продължим напред. Нещата, които се случват от миналата година, са изключително нездравословни за български футбол. Конгресът, който се проведе на 12 октомври, показа какъв е изборът на клубовете - Борислав Михайлов.

Започна съдебна битка, но искам да кажа нещо по-генереално. Не ми харесва тона, по който хората, които са опозиция, се отнасят. Личните обиди и нападки. За мен Михайлов категорично избягва личните обиди. Всички страдат от целия този процес. Трябва да има повече толерантност.

Лудогорец и ЦСКА достигаха до груповата фаза. Абсолютно реално е да го направят за трети пореден път. Левски изтегли най-тежкия жребий, но трябва да им пожелаем успех. Ботев също има своите шансове", каза Караиванов.

БФС домакинства на среща между институциите за превенция и борба с корупцията във футбола

БФС домакинства на среща между институциите за превенция и борба с корупцията във футбола

Събитието бе организирано във връзка с началото на новия спортно-състезателен сезон