Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев коментира пред ТОПСПОРТ част от важните теми, касаещи централата и българския футбол, месец преди подновяването на битката в шампионата.

Въпреки че беше ангажиран, г-н Фурнаджиев отдели от времето си, за да отговори на въпросите ни.

Предлагаме на вашето внимание основните опорни точки от разговора ни с него:

Г-н Фурнаджиев, очаквате ли да възникнат известни затруднения във функционирането на отделните органи на БФС при подновяването на първенството? Предвид всички събития, касаещи централата в изминалите месеци.

- Не. Продължаваме своята дейност, като всеки отговаря за своите ангажименти. Не мисля, че би могло да има каквито и да било пречки за нормалното завършване на сезона.

Предстои и важна битка за националния отбор.

- Да. Отново - не очаквам да има напрежение. Централата е доказала, че може да се справи в много трудни ситуации. Ще го направим отново.

Снимка 455023

Източник: БГНЕС

Остава ли Борислав Михайлов президент на БФС? В едно свое интервю той каза точно това.

- Президент на БФС е този, който е бил избран да бъде такъв и да изпълнява тази длъжност. Изпълняващ длъжността е Михаил Касабов. Всичко останало е свободен прочит на събитията.

Борислав Михайлов: Все още съм президент на БФС

Борислав Михайлов: Все още съм президент на БФС

"Със сигурност няма да присъствам на Изпълкома"

Въпросът не цели провокация, а изясняване на положението, предполагам разбирате това.

- Г-н Касабов е вписан в Търговския регистър. До избор на президент от Изпълкома, той е на тази позиция. Без значение дали някой от ФИФА и УЕФА го е поздравил за назначението. Важно е как стоят нещата в действителност.

Очаквате ли сериозни промени след 07.06 - датата, за която бе насрочен извънредният конгрес на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз?

- Това е предположение, така че докато нещата не са реални и действителни е по-добре да не правим излишни становища.

Йордан Лечков e отстранен от поста вицепрезидент на БФС, конгрес през юни

Йордан Лечков e отстранен от поста вицепрезидент на БФС, конгрес през юни

Неговото място заема Емил Костадинов

Подразни ли Ви появилата се информация за неразрешен от БФС казус в УЕФА? И фактът, че бяхме причислени към определен списък с организациите, които не са изпълнили задълженията си. Въпреки че ставаше дума за вече решен проблем.

- Да. Информацията трябва да се проверява. Да е достоверна. Иначе просто се оказва нерелевантна. Когато има нещо конкретно, независимо положително или отрицателно, знаете че не е имало случай, в който да не сме го оповестявали официално. Една елементарна проверка е задължителна, когато информацията касае съществена тема. Разпространението на спекулации не е от полза за никого.

От БФС разясниха защо сме в "списъка с несъответствия" на УЕФА, казусът датира от 2017 година, но е разрешен

От БФС разясниха защо сме в "списъка с несъответствия" на УЕФА, казусът датира от 2017 година, но е разрешен

Пропуски от българска страна няма

В този ред на мисли, за да няма спекулации - на какъв етап е проверката в БФС? Има ли вече някакви конкретни резултати?

- Нека това го пояснят проверяващите органи. Те са натоварени с тази задача и изпълнението ѝ, така че е редно те да се произнасят за каквито и да било резултати. Не би трябвало аз да коментирам.

Върви данъчна проверка срещу управата на БФС

Върви данъчна проверка срещу управата на БФС

Проверяват се всичко от Изпълкома

Разговорът е коректен и открит, така че бих искал да Ви попитам какво е Вашето мнение за репликата на г-н Лечков, който преди известно време заяви, че по устав би трябвало да застане на президентския пост в БФС, след отстраняването на Борислав Михайлов? Това също едва ли допринесе за увеличаване спокойствието в централата.

- Тази тема смятам, че е изчерпана. Но отново трябва да кажа, че всичко бе напълно последователно и изпълнено според правилата. Г-н Лечков си направи самоотвод пред редица представители на Изпълкома. Имаше достатъчно свидетели на случилото се. Казус по тази тема не съществува.

Костадинов: Аз предложих Лечков да бъде освободен

Костадинов: Аз предложих Лечков да бъде освободен

"Михаил Касабов управлява БФС, Боби направи много"