Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели пред ТОПСПОРТ очакванията си за предстоящото дерби срещу Левски.

Срещата между двата тима от 26-ия кръг на Първа лига ще се играе в неделя, от 13:00 часа.

Считано към настоящия момент, "червените" разполагат с актив от 60 точки - 3 по-малко от лидера Лудогорец, а в същото време с цели 10 повече от предстоящия си опонент, който е под номер 3 в таблицата.

Според Никодимов, напрежението е по-скоро в редиците на ЦСКА, тъй като "сините" нямат шанс да прогресират в подреждането.

Снимка 234323

Източник: e-novinar.com

Г-н Никодимов, предстои дерби. Какви са Вашите очаквания за развоя на срещата?
- Честно казано си мисля, че този път по-скоро напрежението е основно в единия от двата отбора.

Кой от тях визирате?
- ЦСКА.

Бихте ли се обосновал?
- Да. ЦСКА е втори, има напрежение, има интрига за отбора. Искат да са под номер едно, въпреки че май титлата взе да става мираж...

Снимка 341260

Източник: CSKA.bg

Тоест, за съперника всичко е решено и няма за какво да се бори?
- По-скоро да. Нито могат да станат втори, нито нищо. Те може би и заради това са толкова спокойни, поне на пръв поглед.

Визирате последния им мач, предполагам - срещу Етър?
- Него също. Но и не само. Сякаш, че няма заряд при тях, основно в играта им. Няма го това настроение, което е присъщо за ЦСКА.

Левски и Етър завършиха наравно 1:1

Буш спаси Левски от пълен резил срещу Етър, "болярите" измъкнаха важна точка на "Герена"

Нашименто пропусна да донесе победата на "сините"

В този ред на мисли, ако трябва да бъдем откровени, може би не Ви се е понравило и представянето на "червените" в предходния двубой. Победата срещу Пирин беше постигната с известна доза късмет.
- Така е. При първия ни гол имахме късмет, във втория случай ставаше дума за добро представяне на нашия отбор. Но всички бяха наясно, че в Благоевград няма да е лесно. А пък и сгъстеният цикъл си казва думата. ЦСКА не може да играе добре при такива условия. Видя се и напоследък.

Конкретно за предстоящия двубой? Бихте ли се ангажирал с конкретна прогноза?
- Точна прогноза не знам дали бих дал. Но смятам, че в Левски ще се мотивират, въпреки че се правят на умрели лисици. Делио Роси не се бил трогнал от мача, че едва ли не не го интересува... Тези да ги разправя на баба си и дядо си! Сигурен съм, че е под напрежение, защото знае, че ако загуби тежко, може да му изстине местенцето.

Снимка 344059

Източник: LAP.bg

Смятате ли, че е възможно? Все пак му бяха поверени сериозни отговорности. Направи и солидна селекция...
- Селекция имаше, да. Този Левски започва да ми прилича на онзи наш ЦСКА, при "Титан". В който играехме с двама българи, а всичко друго бяха чужденци.

Приемате това като нещо отрицателно. В ЦСКА също има чужденци...
- Така е. Но изглеждат нещата малко по-балансирани. Иначе за мача - мисля си, че ще е добре да не допускаме ранен гол. Ще стане много неприятен за гледане двубой.

Защо?
- Виждате ги какво правят в Левски, когато бързо излязат напред в резултата. Добри са в защита, но така самият мач няма да стане интересен. Напред са им проблемите и трябва да се възползваме. Първият гол ще е важен и дори определящ. Надявам се ние да го отбележим. Дано не затворят Каранга, че ще пострада футболът и качествената игра, която ще гледаме. За тяхното нападение нямам какво да кажа. Не мога да кажа дали се "притеснявам". Не знам как са ги вкарали тези 3 гола на Черно море.

Наказвалият Левски на "Герена" Апостол Попов пред ТОПСПОРТ: ЦСКА ще победи с 2:1 в неделя

Наказвалият Левски на "Герена" Апостол Попов пред ТОПСПОРТ: ЦСКА ще победи с 2:1 в неделя

"Стамен Белчев си разбира от работата"