Арда победи Черно море с 1:0 в мач от 20-ия кръг на efbet Лига. Единственият гол в срещата реализира Иван Тилев в 44-ата минута.

Приди да получи топката от Иван Коконов обаче останаха сериозни съмнения, че атакуващият играч на Арда не успя да я задържи в пределите на терена.

Последваха куп дискусионни решения, сред които претенции за две дузпи за Черно море.

ТОПСПОРТ проследи мача на живо:

Арда - Черно море 1:0, домакините повеждат след спорен гол
на живо

Арда - Черно море 1:0, домакините повеждат след спорен гол

Мачът е от 15:00 часа

Първата опасност беше пред вратата на Черно море. Спас Делев остана очи в очи с Георгиев, но стражът на гостите затвори ъгъла и скъси дистанцията, след което блокира удара.

"Моряците" дебнеха за грешка и разчитаха на скоростни нападения. Едно от тях доведе до изстрел в гредата. Илиан Илиев-младши отправи топовен шут от средна дистанция, който се оказа с малко неточен.

Така се стигна до спорното положение в 44-ата минута, при което гостите претендираха, че топката е излязла в тъч. Повторенията на ситуацията бяха само от една камера, от която е трудно да се даде ясно становище, но топката изглежда бе напуснала терена в пълния си обем.

В 54-ата минута Таравел действа нескопосано в собственото си наказателно поле и изрита топката в ръката си при опит за изчистване. Кабаков беше категоричен, че не трябва да има дузпа, което изнерви гостите. Седем минути по-късно Зе Гомеш остана на сантиметри да засече прострелно центриране от Илиев-младши. Караджов се поколеба при улавянето, но топката остана в ръцете му.

В самия край на срещата Черно море имаше нови претенции за наказателен удар - опасна игра на Желев. Защитникът на Арда беше вдигнал високо крака си, не игра с топката и имаше контакт между него и Василев. Ситуацията беше насред наказателното поле на домакините, а Василев тъкмо щеше да шутира.