Опитният защитник Апостол Попов стана част от новия член на Втора лига - ЦСКА 1948. Той даде интервю пред сайта на клуба. Ето какво каза Апата:

Добре дошъл в ЦСКА, как се чувстваш и как се стигна до трансфера ти в армейския клуб?

- Чувствам се много добре. Проведохме няколко разговора с Валентин Илиев и си стиснахме ръцете. С Вальо сме добри приятели, винаги сме се разбирали отлично.

Освен него познаваш ли някои от футболистите от настоящия състав на ЦСКА? Успя ли да следиш изявите на отбора през миналия шампионат?

- Познавам Кирил Котев, разбира се. Но той вече ми е шеф (смее се). Иначе се информирах за мачовете на ЦСКА в Трета лига от репортажите в клубния сайт и в медиите.

Какво очакваш от новия сезон, конкуренцията във Втора лига се очертава да е жестока, а ЦСКА винаги се бори за първо място...

- Първенството ще е много оспорвано - това е сигурно. Доста отбори имат амбиции за промоция в Първа лига, но ние ще дадем всичко от себе си, за да финишираме на върха.

През последните 3 сезона игра в Румъния, спечели и националната купа с Университатя (Крайова). Каква е разликата между румънския и българския футбол?

- Разликата не е голяма в спортно-техническо отношение, не смятам че румънците ни превъзхождат особено. Като инфраструктура обаче са много по-напред. В Крайова например сега построиха нов стадион с капацитет от 30 хиляди места, който излезе над 50 милиона евро. Имаме доста за наваксване в тази насока. За съжаление дишаме праха дори на страни като Румъния.

Върхът в кариерата ти е предишният престой в ЦСКА. Прекара на "Армията" 6 години, в които записа паметни моменти като двата гола срещу Левски. Дори ти се наложи да играеш като вратар в едно вечно дерби...

- Спомените са уникални. Никак не е лесно да се задържиш 6 години в клуб като ЦСКА. Дербитата с Левски са невероятно изживяване, тръпката е несравнима. Много съм горд с двете си попадения срещу тях. Те всъщност са 3 - имам и един гол от дузпа за купата. За съжаление тогава не успях да вдигна титлата с ЦСКА.

Да се надяваме, че този път ще успееш. Какво е посланието ти към червените фенове?

- Да подкрепят отбора така, както винаги са го правили.

ЦСКА 1948 привлече Апостол Попов и Диян Димов

ЦСКА 1948 привлече Апостол Попов и Диян Димов

Емануел Манев също става част от тима